PFDK'dan, Vanspor'a para cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Vanspor'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası verildi.

Van Haberleri 9.09.2023 14:39:00 0
PFDK
Tarih: 09.09.2023 14:41 Güncelleme: 09.09.2023 16:40

Ligin 2. Haftasında Van'da oynanan Adıyaman FK mücadelesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, 28 bin TL para cezası aldı.

Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, gruptaki diğer takımlara da çeşitle cezalar verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Bitexen Vanspor FK'nın, 05.09.2023 tarihinde oynanan Bitexen Vanspor FK-Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen diğer takımlarla ilgili yapılan açıklamada, "Diyarbekir Spor A.Ş. sporcusu Canberk Dilaver'in, 03.09.2023 tarihinde oynanan Diyarbekir Spor A.Ş.-Serik Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Hes İlaç Afyonspor Kulübünün, 04.09.2023 tarihinde oynanan Hes İlaç Afyonspor Kulübü-Kırşehir Futbol Spor Kulübü TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Hes İlaç Afyonspor Kulübünün, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Hes İlaç Afyonspor Kulübü teknik sorumlusu Tolga Şanbay'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Karacabey Belediye Spor A.Ş.'nin, 02.09.2023 tarihinde oynanan Karacabey Belediye Spor A.Ş.-Bursaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübünün, 02.09.2023 tarihinde oynanan Karacabey Belediye Spor A.Ş.-Bursaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Nazilli Belediyespor Kulübünün, 03.09.2023 tarihinde oynanan Nazilli Belediyespor-Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, Belgelerin Haksız Kullanımı nedeniyle FDT'nin 47/2. maddesi uyarınca 60 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Nazilli Belediyespor Kulübünün, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Nazilli Belediyespor Kulübü görevlisi Alperen Karakaya'nın, belgelerin haksız kullanımına iştiraki nedeniyle FDT'nin 47/1-c maddesi uyarınca 2 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına" denildi.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Vanspor' cezası
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem