“Perisuyu Vadisi’nin milli park statüsüne alınması için destek bekliyoruz”

“Perisuyu Vadisi’nin milli park statüsüne alınması için destek bekliyoruz”

Genel 29.06.2022 13:30:02 0
“Perisuyu Vadisi’nin milli park statüsüne alınması için destek bekliyoruz”
Tarih: 29.06.2022 13:30 Güncelleme: 29.06.2022 13:30
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde bulunan Perisuyu Vadisi’nin milli parklar statüsüne alınması için çalışma başlattıklarını belirten Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri (BİNDAG) Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Karaarslan, bu konuda destek beklediklerini söyledi.
BİNDAG Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Karaarslan, Yedisu ilçesindeki Perisuyu Vadisi’nin koruma altına alınması için çalışma başlattıklarını duyurdu. Vadi ve başlatılan çalışma hakkında bilgi veren Başkan Semiramis Karaarslan, “Perisuyu Vadisi’nin muhteşem doğa güzelliğine hayran kaldık. Yönetimimizle, doğa harikası Perisuyu Vadisi çevresinde bulunan doğal bitki örtüsü ve hayvan türlerini korumak için 48 milli parkı bulunan ülkemizde Perisuyu Vadisi’nin nadir bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri nedeniyle koruma altına alınması için milli park statüsüne alınması düşüncesi oluştu. Görüştüğümüz yöre halkı ve STK’ları bu konuda bizlerle hemfikirler. Onların da bu konuda görüşlerini aldıktan sonra çalışmalarımıza başladık. BİNDAG yönetim kurulu üyelerimizle, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erkan Davran’ı ziyaret ettik. Milli park olabilmesi için nasıl bir prosedür başlatmamız gerektiğini sorduk. Oradan aldığımız bilgilerle gerekli girişimleri başlattık" dedi.
Amaçlarının Perisuyu Vadisi’nin koruma altına alınması olduğunu dile getiren Karaarslan, "Ormanları, yeşili ve doğal güzellikleriyle kaplı Bingöl ve tüm kamuoyunun desteğiyle bunu başarabilir. 48 milli parkın 49’uncusu neden olmayalım düşüncesindeyiz. Doğa harikası Perisuyu Vadisi’nin milli park olması için, ülkemizin her köşesinden destek bekliyoruz. Elele verirsek başaracağımıza eminim. Perisuyu Vadisi’nin turizm, spor, gözlem, piknik, hobi veya bilimsel amaçlı kullanılması doğayı korumanın değerini ortaya koyacaktır. Şayet milli park ilan edilirse yörede tükenmekte olan tüm canlılar koruma altına alınacaktır. Böylece ekolojik dengenin korunmasına bir nebze de olsa katkıda hepimizin emeği olacaktır. Bizler bir aileyiz ve nerede bir girişim olursa hepimiz üstlenmeli ve üstümüze düşen görevi. Yurdumuzun her köşesinden ve tüm STK’lardan destek bekliyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ