Peri bacaları turizme kazandırılmayı bekliyor

Peri bacaları turizme kazandırılmayı bekliyor

Kültür Sanat 23.07.2024 11:30:47 0
Peri bacaları turizme kazandırılmayı bekliyor
Tarih: 23.07.2024 11:30
Sarıkamış’ta bulunan ‘peri bacaları’ turizme kazandırılmayı bekliyor. Fotoğrafçıların yoğun ilgisine çeken ‘peri bacaları’ turizme kazandırılmasıyla birlikte Kars turizmine katkı sağlayacak.
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Kars, son günlerde ‘peri bacaları’ ile gündemde yerini almaya başladı. Sarıkamış ilçesi Komdere Vadisi’nde bulunan halk arasında delikli kayalar olarak bilinen ‘peri bacaları’ etrafındaki baraj gölüyle birlikte görenleri adeta büyülüyor.
Sarıkamış’taki ‘peri bacalarını’ görmek için Komdere Vadisi’ne geldiğini ifade eden fotoğrafçı Sinan Elik, “Her ne kadar Nevşehir’in peri bacaları varsa da, Sarıkamış ilçemizin Karakurt beldesinde de peri bacalarımız var. Kars’a gelen yerli ve yabancı turistleri peri bacalarını görmeye davet ediyorum” dedi.
Kars’a 80, Sarıkamış ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan, Karakurt bölgesi Komdere Vadisi’ndeki ‘peri bacaları ve delikli kayalar’ gezi ve çadır kamp olarak misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Dağlar arasındaki vadide bulunan ‘peri bacaları’ kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.

Haber Kaynak : İHA