Pazarlama kongresinin bu yıl ki teması “Pazarlamada Yapay Zekâ” oldu

Pazarlama kongresinin bu yıl ki teması “Pazarlamada Yapay Zekâ” oldu

Genel 3.06.2024 16:30:30 0
Pazarlama kongresinin bu yıl ki teması “Pazarlamada Yapay Zekâ” oldu
Tarih: 03.06.2024 16:30
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 27. Pazarlama Kongresi yoğun bir katılımla sona erdi.
Ulusal ve uluslararası ölçekte pazarlama biliminin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan kongrenin bu yıl ki ana teması “Pazarlamada Yapay Zekâ” olarak belirlendi. Günümüzde her alanda olduğu gibi pazarlama alanında da dijital ve teknolojik değişimlerin etkisinin hızla arttığının görülmesi ve bu değişimin bir sonucu olarak tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarının yönetimi geleneksel pazarlama stratejilerinden farklılaşmayı ve sürece yeni bir bakış açısı ile yaklaşmayı gerektirdiği vurgulanan kongrede özellikle son dönemde yapay zekânın pazarlamada kullanımı dikkat çeken bir araştırma sahasına dönüştüğü belirtildi.
30 Mayıs - 1 Haziran 2024 tarihleri arasında büyük bir katılımla düzenlenen kongre, hem akademik çevrelerden hem de iş dünyasından birçok önemli ismi bir araya getirerek, yapay zeka teknolojilerinin pazarlama stratejilerine olan etkisini kapsamlı bir şekilde ele aldı.

Yapay Zekâ, Önemli Adımların Atılmasına Yardımcı Olacak
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Çelik, “Şehrimizde böylesine etkili bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın bahtiyarlığıyla bu yıl kongreye ana tema olarak seçilen ‘Yapay Zekâ’ gibi günümüzde her alanda etkisini hızla hissettiğimiz çok önemli bir konunun ele alınacak olması bizleri ziyadesiyle heyecanlandırmaktadır” dedi.
Vali Yardımcısı Çelik konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Uzman akademisyenlerin ve gelişimin en güçlü temsilcisi olan öğrencilerin bir araya gelmesiyle çok değerli bilgilerin paylaşılacağı bu kongreye kaynak teşkil eden konuları anlamak ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek; ülkemizin geleceği için yapay zekâ alanında önemli adımlar atmamıza yardımcı olacaktır. Hep birlikte her alanda olduğu gibi pazarlama alanında da hızla etkisinin arttığı gözlemlenen dijital ve teknolojik değişimleri takip ederek ülkemizin başarılarına yeni başarılar ekleyebiliriz.”

Kongrede, Yapay Zekânın Pazarlama Alanında Sunduğu Yeniliklerin Altı Çizildi
Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. T. Şükrü Yapraklı ise kongrenin sonunda yaptığı açıklamada, Atatürk Üniversitesinin böyle prestijli bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapay zekânın pazarlama alanında sunduğu yenilikler ve fırsatların altını çizdi. Bu tür teknolojik gelişmelerin Erzurum gibi gelişmekte olan şehirler için büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Yapraklı, 3 gün boyunca devam eden etkinlikte alana yönelik önemli başlıkların ele alındığını ve yaşanan sorunlar ile çözümlerine odaklanıldığını ifade ederek verimi yüksek bir kongre geçirildiğini dile getirdi.
Konuyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirmek için kürsüye çıkan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin özer ise çağın imkanlarına yönelik gerçekleştirilen bu kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek göstermiş olduğu yakın ilgi ve destek için Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile tüm katılımcılara teşekkür etti ve bir sonraki kongrede buluşma temennisi ile değerlendirmesini sonlandırdı.
Kongre, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler, araştırmacılar ve sektör profesyonellerinin katılımıyla zengin bir içeriğe ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, yapay zekâ uygulamalarının pazarlama stratejilerinde nasıl kullanılabileceğine dair birçok sunum ve panel gerçekleştirdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem