Paramotorla Sızan Teröristler TUSAŞ'ı Vurdu: 5 Şehit, İki Saldırgan Ölü

TUSAŞ saldırısında şehit sayısı 5'e yükseldi: Teröristler paramotorla giriş yaptı.

Asayiş 24.10.2024 22:28:00 0
Paramotorla Sızan Teröristler TUSAŞ
Tarih: 24.10.2024 22:30

MİLLİ SAVUNMA SANAYİNE HAİN SALDIRI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)'ne yapılan terör saldırısının detaylarına dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Güvenlik kaynaklarından elde edilen yeni bilgiler, terör örgütü PKK mensubu teröristlerin paramotor kullanarak Türkiye'ye giriş yaptıklarını ortaya koydu. Ayrıca teröristlerin sahada değil, daha önce dijital ortamda keşif yaptıkları da belirtildi.

ACI KAYBIMIZ: 5 ŞEHİT, YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre saldırıda şehit olanların sayısı beşe yükseldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise yaralılar arasında durumu ağır olan bir kişinin olduğunu, diğer üç yaralının ise tedavilerinin ardından taburcu edildiğini duyurdu.

TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırının failleri olan iki terörist, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyon sırasında etkisiz hale getirildi. Alınan bilgilere göre teröristlerin, tesis içine büyük miktarda patlayıcı ile girdiği ve özel harekatın müdahalesi esnasında kendilerini patlattıkları bildirildi.

SALDIRININ PERDE ARKASI AYDINLANIYOR

Terör saldırısının detayları güvenlik kaynakları tarafından sağlanan bilgiler ile netleşmeye devam ediyor. Saldırıyı düzenleyen erkek teröristin 14 yaşında terör örgütü PKK'ya katıldığı, en son Suriye'nin Kamışlı bölgesinde olduğu istihbari bilgilere yansırken, teröristin örgütün sözde özel kuvvetlerinde eğitim aldığı da iddia ediliyor. Ayrıca teröristin, PKK'ya katıldıktan sonra Türkiye içine bir daha girmediği belirtiliyor.

SALDIRGANLAR PARAMOTOR KULLANARAK SINIRI GEÇMİŞ

Terör örgütü militanlarının saldırıdan 1-2 gün önce Türkiye sınırlarına paramotorla giriş yaptıkları konusunda güvenlik güçleri raporlarında yer veriyor. Örgüt üyelerinin bu sıra dışı yöntemle sınırdan nasıl geçtikleri ve hangi yolları kullandıkları soruşturma kapsamında inceleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem