Papatya çayı öneren Meral Akşener öfkelendi! Kürsüdeki mermileri tek tek fırlattı...

İyi Parti Grup Toplantısı'nda parti binasına isabet eden kurşun olayı hakkında konuşan Akşener, kürsüsünde bulunan mermileri sağa sola attı.

Politika 5.04.2023 13:56:00 0
Papatya çayı öneren Meral Akşener öfkelendi! Kürsüdeki mermileri tek tek fırlattı...
Tarih: 05.04.2023 13:59 Güncelleme: 05.04.2023 13:56

Nefeslerin tutulduğu seçim sürecinin son düzlüğünde, İyi Parti’ye isabet eden kurşunlar siyasi gündemin seyrini değiştirdi.

İnşaat bekçisinin silahından çıkan kurşunlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutan Meral Akşener, grup toplantısında ilginç hareketler sergiledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olayla ilgisinin bulunmadığı ortaya çıksa da tutumundan vazgeçmeyen Akşener, özür dilemeyeceğini de vurguladı.

"Özür dileyeceğim öyle mi?"

Akşener, konuya ilişkin şu cümleleri kullandı;

Sonunda Recep Bey çıkmış, benden özür bekliyormuş, çok kırılmış. Recep Bey utanmasan mermiye saldırdı diye parti binamızı tutuklayacaksın. Bir de senden özür dileyeceğim öyle mi, hadi oradan. Sakın unutma biz bugünlere öyle kolay gelmedik. Biz bu yola 2015'te koltuk sevdası uğruna sırtını ve aklını tek adama teslim eden bir anlayışa karşı çıktık. Çiçek bahçelerinden değil, mayın tarlalarından çıktık. Hiçbir hesaba, hiçbir pazarlığa girmeden bu kürsüden milletimizin sesi olduk.

Kürsüden mermi fırlattı

Konuşması sırasında aniden hararetlenen Akşener, kürsüde bulunan mermileri sağa sola fırlatmaya başladı.

"Tüm bunlara, tüm bunlara...Göğüs gereceksiniz söz mü?" cümlelerini tekrar ederek mermileri atmaya devam eden Akşener'in öfkeden adeta gözü döndü.

Meral Akşener, şu cümlelerle devam etti;

Tüm tehditlere, tüm iftiralara direneceksiniz. Söz mü? Tüm mermilere göğüs gerip söz mü? 15 Mayıs günü burada; gülmeyen yüzleri güldürmek için, susmuş sesleri haykırmak için, çöken karanlığı dağıtmak için, 40’dan 40 bin olacaksınız. Söz mü? Türkün Türküsü olacaksınız. Söz mü? Milletin şiiri olacaksınız. Söz mü? Bilge Kağan’ın, Kürşad’ın, Fatih’in torunları, Mustafa Kemal’in çocukları, Türkiye’nin iyi ve cesur evlatları bu millet, 15 Mayıs sabahı; 21 yıldır, kendine biçilen deli gömleğini, yırtıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı; istibdatın çürük zincirlerini, kırıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı; hep bir ağızdan, “Hürriyet!” diye haykıracak. Ve 15 Mayıs’ın şafağında Türkiye, tarih yazacak. Söz mü?

Mermi olayının aslı...

31 Mart tarihinde İyi Parti İstanbul İl Başkanlığının camlarına kurşun isabet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emriyle kurulan özel ekip, konuyu ince detaylarına kadar araştırmaya başladı.

Akşener, bu süreçte parti binasının kurşunlanmasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutarken, kısa sürede olayın gerçeği ortaya çıktı.

Olayın, merkez binasının karşısında bulunan inşaatta gerçekleştiği belirlendi.

İnşaatta bekçilik yapan M.E. geç vakitlerde bir grup hırsızın dolaştığını fark etti. Hırsızları korkutmak için önce havaya sıktığını, hırsızların oralı olmaması nedeniyle öfkelenerek D 100 Karayolu istikametine ateşlediğini açıkladı.

D 100 karayolu istikametine ise İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı bulunuyor...

Bir diğer yandan Akşener'in kürsüdeki gerginliği akıllara "papatya çayı" açıklamasını getirdi.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçtiğimiz günlerde "Seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir” demişti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ