Pakistan Başbakanı Şerif: : "Türkiye'ye Güney Asya'daki Barış Çabalarından Dolayı Minnettarız"

Pakistan Başbakanı Şerif'ten Erdoğan'a Minnet Dolu Açıklama: "Türkiye'ye Güney Asya'daki Barış Çabalarından Dolayı Minnettarız"

Dünya 8.05.2025 21:33:00 0
Pakistan Başbakanı Şerif: :
Tarih: 08.05.2025 21:37

Hindistan-Pakistan Geriliminde Türkiye'nin Desteği Devam Ediyor: Erdoğan ve Şerif Telefon Görüşmesi Gerginliği Hafifletme Hedefliyor

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilimin tırmanmasıyla tüm dünya nefesini tutarken, Türkiye'nin bölgedeki barış ve istikrar çabalarına Pakistan'dan destek geldi. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin desteği için minnettarlığını dile getirdi.

Erdoğan ve Şerif'in Telefon Görüşmesi: Gerginliği Azaltma Çabası

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan ve Pakistan arasındaki son gelişmeleri ele aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklamaya göre, görüşmede 6 Mayıs'taki saldırı ve bölgedeki gerilim de gündeme alındı.

Pakistan Başbakanı Şerif'in Açıklaması: Minnettarlık ve Bilgilendirme

Pakistan Başbakanı Şerif, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili kardeşim Erdoğan ile konuştum ve Pakistan'la gösterdiği dayanışma ve destek için kendisine teşekkür ettim.”

Şerif, Türk vatandaşlarının Hindistan tarafından gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden Pakistanlılar için dua etmelerini takdirle karşıladığını belirterek, “Tük kardeşlerimizin duaları için şükranlarımı sunuyorum.”

Silahlı Kuvvetlerin Cesareti ve Pakistan'ın Kararlılığı

Pakistan Başbakanı Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı silahlı kuvvetlerinin düşmana karşı gösterdiği cesaret ve profesyonel üstünlükle karşılık verme çabaları hakkında bilgilendirdi. Şerif, "Egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü her ne pahasına olursa olsun koruyacağız." dedi.

Pakistan Başbakanı, Türkiye'nin Güney Asya'daki gerilimi azaltma ve barışı koruma çabalarına minnettarlığını dile getirerek, "Pakistan, Türkiye'ye Güney Asya'daki gerilimi azaltma ve barışı koruma yönündeki çabalarından dolayı minnettardır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Desteği ve Diplomatik Çabalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Pakistan'ın soğukkanlı ve itidalli politikasını desteklediğini belirtti. Cammu-Keşmir'deki terör saldırısına ilişkin tarafsız, şeffaf ve güvenilir bir uluslararası soruşturma yürütülmesi teklifinin isabetli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin gerilimin tırmanmasını önlemek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ve diplomatik temasların süreceğini ifade etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem