Pakistan arama kurtarma ekibi İstanbul’dan tören ile uğurlandı

Pakistan arama kurtarma ekibi İstanbul’dan tören ile uğurlandı

Genel 23.02.2023 21:53:43 0
Pakistan arama kurtarma ekibi İstanbul’dan tören ile uğurlandı
Tarih: 23.02.2023 21:53 Güncelleme: 23.02.2023 21:53
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye gelen Pakistan arama kurtarma ekibi, deprem bölgelerindeki çalışmalarının ardından İstanbul’da düzenlenen tören ile ülkelerine uğurlandı. Törende konuşan Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid, "Türkiye için bu zor zamanda çok acil bir şekilde müdahale edebildiğimiz için çok gururluyuz’’ dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yaraları sarmak adına dünyanın farklı bölgelerinden gelen arama kurtarma ekiplerinin, afet bölgelerindeki çalışmalarını tamamlamalarının ardından ülkelerine dönüşü devam ediyor. Depremin ardından Türkiye’ye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan Pakistan arama kurtarma ekibi de ülkelerine dönüş öncesi İstanbul Havalimanı’na geldi. Ekip için havalimanında tören düzenlendi. Düzenlenen törene Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid ve İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek katıldı.

İstanbul Havalimanı’ndaki uğurlama töreninde konuşan Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid, Türkiye’de meydana gelen depremlerin ardından yaşanan duruma yanıt vermenin sorumluluğu olduğunu söyleyerek "Türkiye’deki kardeşlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu anda orada olan Pakistan Ordusu ekibine veda etmek için buradayız. Türkiye için bu zor zamanda çok acil bir şekilde müdahale edebildiğimiz için çok gururluyuz’’ dedi. 2005 yılında Azad Jammu ve Keşmir’de Muzaffarabad’ı vuran depremde Türkiye’nin yaptığı yardımı hatırlatan Junaid, “Çok canlı ve net hatırlıyoruz. İhtiyaçlarımıza ilk yanıt veren Türkiye’ydi. Bizim için çok güçlü bir kardeş gibiydi. Türkiye’deki kardeşlerimizle bir arada olmanın bizim sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz ve Allah’ın izniyle bu sınavı en iyi şekilde atlatacağımızı kanıtladık. Elimizdeki kaynaklar Türkiye’nin tasarrufunda” ifadelerini kullandı.

“Gördüğümüz yıkım sahnelerinin tarihte eşi benzeri yok”
Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in geçen hafta Türkiye’nin güneyindeki depremlerden etkilenen bölgelere yaptığı ziyaretlerini hatırlatan Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid, "Her gün yardım eylemi için oluşturduğu özel bir grubu izliyor. Kelime yok, yorum yapmak çok zor çünkü gördüğümüz yıkım sahnelerinin modern tarihte eşi benzeri yok ama Türk halkının bunu başaracağından çok eminiz" diye konuştu.

33 kişilik Pakistanlı kentsel arama ve kurtarma ekibinin lideri Binbaşı Muhammed Mateen Faruk ise arama kurtarma operasyonlarında Türk hükümetinin ve sivil yönetimlerin durumu çok iyi idare ettiğini belirtti. Faruk, ‘’Tahribat seviyesi nedeniyle tüm uluslararası güçler öne çıkıp bu insanlara yardım etmeli. Yardım anlamında gerçekten buna ihtiyaçları var. Türkiye’nin güneyinde 6 Şubat’ta meydana gelen şiddetli depremlerin ölü sayısı 43 bin 556’ya yükseldi. Güçlü sarsıntılar Kahramanmaraş merkezliydi ve 10 ili daha salladı. Pakistan’dan üç ekip dahil olmak üzere 9 binden fazla uluslararası arama ve kurtarma personeli, mahsur kalan insanları kurtarmada Türk hükümetine yardım etmek için Türkiye’ye uçtu‘’ ifadelerini kullandı. Pakistan halkının, Türk milletine geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu da aktaran Faruk, “Arama kurtarma operasyonu bitti. Şimdi rehabilitasyon aşamasına geçiyoruz ve bu aşama çok fazla bütçe ve finans gerektiriyor” dedi.

“Lütfen öne çıkın ve Türkiye’ye yardım edin”
Pakistan ve Türkiye’nin zor zamanlarda birbirlerine yardım ettiğini kaydeden Binbaşı Muhammed Mateen Faruk uluslararası topluma seslenerek “Lütfen öne çıkın ve Türkiye’ye yardım edin’’ dedi. Türk halkının güçlü kalması gerektiğinin altını çizen Pakistan arama kurtarma ekibi lideri Faruk “İnşallah bu zor günler geçecek, bol bol rahatlık ve çok güzel şeyler olacak" diye konuştu. Plaket takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından ekip, Pakistan Hava Yollarına ait uçakla ülkesine döndü.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ