Özgür Özel'e Silahlı Saldırı İddiasında FETÖ'nün Parmağı: CHP'de Yeni Dizayn Planı Mı?

FETÖ, CHP'deki "Silahlı saldırı" iddialarıyla yen ibir manipülasyon girişiminde bulunuyor.

Politika 23.08.2024 17:59:00 0
Özgür Özel
Tarih: 23.08.2024 18:06

FETÖ'NÜN CHP'YE YENİDEN EL ATMA GİRİŞİMİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağının sakatlığı konusundaki yeni bir FETÖ iddiası, partideki tasarım çabaları hakkında soruları beraberinde getirdi. Hükümetin kararlığıyla yargı ve emniyet kurumlarından temizlenen FETÖ'nün, geçmişteki siyasi manipülasyonlarına benzer hamleler yapmaya çalıştığı öne sürülüyor. Bu iddialar, CHP'de Özgür Özel üzerinden yeni bir tasarım çabası olarak yorumlanıyor.

FETÖ'DEN 'VURULDU' YALANI

Özgür Özel'in düşme sonucu ayağının kırıldığı açıklamalarının ardından FETÖ bağlantılı sosyal medya hesapları tarafından farklı senaryolar gündeme getirildi. Bu hesaplar, Özel'in aslında "silahla vurulduğunu" iddia etti ve hikâyelere göre olayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun emriyle veya Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ile bir restoranda çıkan kavganın sonucunda olduğuna dair spekülasyonlar yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL SAHAYA ÇIKTI

FETÖ bağlantılı hesaplar tarafından sosyal medyada oluşturulan gündem sonrasında Özgür Özel, iddialara karşı hastanede çekilen röntgen görüntülerini paylaşarak karşılık verdi. 'Vuruldu' iddialarına FETÖ'yü işaret eden Özel, partisinin zarar görmesini amaçlayan bu tür manipülatif girişimlere boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

FETÖ'NÜN CHP İÇİNDEKİ HESAPLAŞMALARI

FETÖ'nün geçmişte Deniz Baykal'ı tuzağa çekerek Kılıçdaroğlu'nun önünü açtığının hatırlatılması, Özel'e yönelik çıkan bu söylentilerin FETÖ'nün CHP içinde yeni bir tasarım girişimi olarak değerlendirilmesine yol açtı. Özellikle FETÖ'nün bu tarz yalanlarla siyaseti şekillendirme ve kendi çıkarları için manevralar yapma eğiliminde olduğu ifade ediliyor.

İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU GİZLİ GÖRÜŞMESİ

Bu türden iddiaların dolaşıma girmesinin ardından CHP'nin eski ve yeni liderleri arasında Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizli bir görüşme yaptığı belirlendi. İmamoğlu'nun talebi üzerine yapıldığı söylenen bu görüşmenin odak noktasının partinin tüzük kurultayı olduğu tahmin ediliyor. Bu gelişmelerin tüm partililer tarafından yakından izlenmesi bekleniyor.