Özgür Özel'e Alevi delegeler soruldu: Atatürk bile kazanamaz

Adaylık açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Özgür Özel'e "Bu delege sistemiyle Atatürk bile kazanamaz siz nasıl nasıl kazanacaksınız? sorusu soruldu.

Politika 15.09.2023 15:31:00 0
Özgür Özel
Tarih: 15.09.2023 15:33 Güncelleme: 15.09.2023 15:31

Adaylık açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Özgür Özel'e "Bu delege sistemiyle Atatürk bile kazanamaz siz nasıl nasıl kazanacaksınız? sorusu soruldu. Özel ise "Atatürk’ün kurduğu partinin delegeleri en doğru kararı verir" yanıtını dedi.

Değişim çağrılarının gölgesindeki Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallantıda.

Partide Kılıçdaroğlu'na karşı aday olacağını duyuran ilk isim ise CHP Grup Başkanı Özgür Özel.

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştiren Özel cuma günü açıklama yapacağını duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler

Bugün ise Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na karşı zehir zemberek bir açıklama yaparak adaylığını ilan etti.

"Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez"

Kılıçdaroğlu için "Parti içi iktidarı korumaya odaklandı" diyen Özel "Parti yönetimi durumu onarmaya yönelik adımlar atmak yerine bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez." dedi.

Delege sistemi soruldu

Adaylık açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel'e CHP içindeki delege sistemi soruldu.

"Atatürk bile gelse kazanamaz siz nasıl kazanmayı düşünüyorsunuz?"

Gazetecinin "CHP'deki delege sisteminden şikayet ediliyor. Bu delege sistemiyle Atatürk bile gelse kazanamaz diyorlar siz nasıl kazanmayı düşünüyorsunuz?" sorusu soruldu.

Soru karşısında şaşkınlığı yüzünden okunan Özel ise "Ben CHP delegesinin aklını, vicdanını çok önemsiyorum" yanıtını verdi.

"Atatürk’ün kurduğu partinin delegeleri en doğru kararı verir"

Özel Özel delege sorusuna verdiği yanıtta şunları söyledi:

Delegelere seslenmenin yeri yarından itibaren il kongreleridir, sonrasında ise kurultayımızdır. Ben CHP delegesinin aklını, vicdanını çok önemsiyorum. Toplumda olan üyelerde olan değişimin karşılığını delegelerde yoktur demek onlara hakarettir, haksızlıktır. CHP delegelerinin kim olduğu değil neyin delegesi olduğu çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin delegeleri en doğru kararı verir. Bundan en ufak bir şüphem yok.

Sezgin Tanrıkulu soruldu

Özgür Özel'e ayrıca Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftiraları soruldu.

"Linç kampanyası başlatıldı"

Özel, Tanrıkulu’nun sözlerinin bağlamından koparılarak yaygınlaştırıldığını ve bir linç kampanyası başlatıldığını ifade etti.

Tanrıkulu’na yönelik linç kampanyasına katkı verilmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Özel, "Asla bir trollerin paylaştığı 35 saniyelik videoya onlarla yarışarak tepki verilerek değil, işin gerçeği araştırılarak tepki verilir." diye konuştu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ