Özgür Özel'den Tarihi Tercih: 'Siyasi Kazançtan Öte, Doğru Tarafı Seçiyoruz'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den tarihsel tutum vurgusu.

Politika 24.10.2024 22:15:00 0
Özgür Özel
Tarih: 24.10.2024 22:18

DOĞRU TARAF OLMAK ÖNCELİKLİ

Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı olarak Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) bir araya geldi. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, iktidarın karşısında konumlanmak yerine tarihin doğru tarafında yer almayı tercih ettiklerini ifade etti. Özel, "Bugünkü şartlarda iktidarın karşısında konumlanarak siyasi kazanç ya da oy elde edebiliriz. Ama biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz," dedi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN ÖCALAN ÇIKIŞI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, teröristbaşı Öcalan'ın Meclis'e gelerek PKK'nın lağvedildiğini açıklaması gerektiğine yönelik söylemleri siyaset gündemine damga vururken, Özgür Özel de bu konuya değindi. Özel, Bahçeli'nin söz konusu ifadelerini olumlu bulduğunu ve "el yükseltiyorum" şeklinde destek verdiğini belirtti.

CHP'NİN KARDEŞLİK PROJESİ

Genel Başkan Özgür Özel, CHP'nin "kardeşlik projesi" çerçevesinde hareket ettiklerini ve bu doğrultuda tarihsel bir perspektif benimsediklerini sözlerine ekledi. Özel, "Gerekirse oyumuz yükselmez ama ileride bu kardeşlik projesinde CHP iyi yerde durmuş diye tarihe not düşülür," ifadelerini kullandı. Özellikle STK'larla yapılan toplantının basına kapalı olması, parti içi stratejilerin ve politikaların derinlemesine tartışıldığına işaret ediyor. CHP liderinin bu çıkışları, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda nasıl karşılık bulacak, önümüzdeki günler belirleyecek.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem