Özgür Özel'den Suriye Devlet Başkanı Esad'la Görüşme Çıkışı: 'Türkiye İçin Faydalı Olur'

Özgür Özel'den kritik Esad görüşmesi yorumu: "Türkiye'nin lehine bir adım olur"

Politika 16.07.2024 13:19:00 0
Özgür Özel
Tarih: 16.07.2024 13:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapılacak bir görüşmeyi desteklediklerini belirterek, "Türkiye'nin bu adından yarar göreceğine inanıyoruz" dedi. Özel, Habertürk televizyonunun yayınında, yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin geleceği için Esad ile görüşülmesinin olumlu sonuçlar doğuracağı görüşünde olduğunu ifade etti.

DARBE GİRİŞİMİNE BAKIŞ

Özel, 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Mustafa Kemal Atatürk'ün vurgularının Meclis'in önemine işaret ettiğini, darbecilerin de bu nedenle ilk hedef olarak parlamentoyu gördüğünü söyledi. Özel, darbe girişimine ilişkin olarak, devletin ve gazetecilerin elde ettiği bilgilerin darbe şüpheleri taşıdığı ancak yaşanan şiddetin beklenmediğini belirtti.

ÖZEL'İN FETÖ ANALİZİ

CHP lideri, FETÖ'nün darbeye uzun yıllar hazırlandığını ve amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirip Gülen'i başa getirmek olduğunu vurguladı. Özel, 2015'te hazırlanan MİT raporuna dikkat çekerek, iktidar ve muhalefetin birlikte hareket etmesi durumunda, yaşananların belki de engellenebileceği görüşünü dile getirdi.

MECLİS'TE YAŞANANLAR

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Özgür Özel, Meclis'in kapatılma ihtimaline karşı milletvekillerini aktif olmaya ve parlamenter demokrasiye sahip çıkmaya çağırdığını, Meclis'in açılma fikrini ortaya koyan kişi olduğunu ifade etti. Meclis'in açılması çağrısı üzerine parlamentoda toplanan milletvekilleri, darbe girişimine karşı birleşik bir tavır sergilediler.

YENİKAPI MİTİNGİ ELEŞTİRİSİ

Yenikapı Mitingi hakkında da konuşan Özgür Özel, burada siyasette diyalogun önemine vurgu yaptı.

O gece yaşananların tüm Türkiye'nin ve Türk milletinin demokrasi için verdiği mücadelenin bir göstergesi olduğuna değinen Özel, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti.

SİYASİ TUTUMLAR VE OHAL TEPKİSİ

Özel, OHAL ilan edilmesine ve sonrasındaki sürece sert eleştirilerde bulunarak, bu dönemin hukuk dışı kararlara, adalet sistemindeki güvensizliğe ve pek çok istismara yol açtığını ifade etti.

ESAD İLE GELECEK GÖRÜŞMEYE OPTİMİZM

Suriye konusunda ise Özel, yakında gerçekleşmesi beklenen görüşmelere ilişkin, Türkiye'nin barış ve istikrara ulaşabilmesi için komşusu Suriye ile diyalog kurmasının şart olduğunu savundu. Bu görüşmelerin Suriye'deki iç savaşın son bulması, sınırların güvenliği ve sığınmacı sorunun çözülmesi açısından önem taşıyacağını vurguladı.

DARBE GECESİ YAŞANANLAR VE VASİYET

Soru üzerine Özel, Aykut Erdoğdu ile bir vasiyet videosu çektiklerini açıkladı ve 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Bu anların unutulmaz olduğunu ve o gece Türk milletinin Meclisi'nin yanında durarak demokrasiyi savunduğunu söyledi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem