Tarih: 28.10.2024 11:07

Özgür Özel'den Eşitlik Çıkışı: İmamla Dedeye Farklı Muamele Neden?

Facebook Twitter Linked-in

EŞİT VATANDAŞLIK TARTIŞMASI ALEVLENİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alevi dedelerinin maaşlarının ödenmemesini gündeme taşıyan bir eleştiriyle kamuoyunun dikkatini çekti. Eşit vatandaşlık ilkesi üzerinden yürütülen tartışmada Özel, imamlara maaş ödenirken Alevi dedelerinin bu haktan yoksun bırakılmasını sorguladı.

TEMEL HAKLAR VE VATANDAŞLIK KONULARINDA ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP lideri Özel, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı konuşmada toplumsal barış ve yeni çözüm süreçlerine de değindi. Eşit vatandaşlık, temel haklar ve toplumsal sorunlar üzerine düşüncelerini paylaştı.

“TOPLUM SORUNU HİSSEDENE SORUN VAR MI YOK MU, O KARAR VERİR”

Özel, bir ülke ya da toplumda bir sorunun olup olmadığına sorunun içinde yaşayan ve hisseden kişilerin karar vereceğini ifade etti. Kadına karşı şiddet ve Alevi dedelerinin maaşlarının ödenmemesi konusunu örnek gösteren Özel, eşitlik ve adalet konularında somut adımların gerekliliğini vurguladı.

İMAMLARA MAAŞ VAR, ALEVİ DEDELERİNE İSE YOK

"İmamın maaşı ödeniyor, dedeninki ödenmiyor" diye ifade eden Özgür Özel, devletin belli bir kesime yapılan ödemeler konusunda eşit davranmamasını eleştiren bir duruş sergiledi. Bu, eşit olmadıklarını belirten Alevi vatandaşların görüşlerine verdiği önemi ve desteği gözler önüne seriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —