Özgür Özel: Türkiye'de köpek sorunu yok diyemeyiz

Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi hakkında konuşan ve sorun olduğunu söyleyen Özgür Özel, "Çocuğunuz okula servisle gidiyorsa, işinize kendi aracınızla gidebiliyorsanız, sizin için sokak hayvanları sorunu yoktur" dedi.

Politika 23.07.2024 20:24:00 0
Özgür Özel: Türkiye
Tarih: 23.07.2024 20:26

Partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, başıboş sokak hayvanlarına ilişkin düzenlenen yasa hakkında da konuştu.

Açıklamasında Türkiye'de köpek sorunu olduğunu söyleyen Özel, bu konuya en net yaklaşan parti olduklarını da belirtti.

Türkiye'de kronik bir hale gelen başıboş sokak köpekleri sorununa dair, "Sorun yok" diyenlerden değiliz." diyen Özel, şu ifadelere yer verdi;

"Sorun var, kaldırmak için çare ölüm diyenlerin karşısındayız"

Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde. Bu konuya en net yaklaşan partiyiz. Sorunu doğru tespit edelim diyoruz.

Sorun yoktur diyenlerden değiliz. Sorun var, kaldırmak için çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Bu sorun maalesef sınıfsal bir soruna evrilmek gibi toplumsal bir fay hattını işaret ediyor.

"Yoksul mahalledeyseniz, çocuk okula yürüyerek gidiyorsa..."

Bir yoksul mahalledeyseniz, çocuk okula yürüyerek gidiyorsa, tekstil servisine binmek zorundaysanız sokak hayvanları sorunu vardır. Sorun yok demek, sorunun iki tarafına da en büyük kötülüktür.

"Ötanazi kelimesinin çıkarılmasıyla sorun çözülmüş olmuyor"

Sahiplenmeyeni imha edelim demek cinayettir, katliamdır, vicdansızlığın dik alasıdır. Ötanazi kelimesinin çıkarılmasıyla sorun çözülmüş olmuyor. Sorunu hep birlikte çözeceğiz.

Hayvan dostlarına, hayvanseverlere bu konuda gösterdikleri duyarlılık için, buna itiraz eden, komisyonda direnen herkese, hiç değilse 'Ötanazi' kelimesinin kaldırılması başarısı için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Sorun fiilen çözülmedi, çok daha riskli bir yere evrilebilir. Kanun belediyelere görev veriyor ama para vermiyor.

"Komisyona mağdurların getirilmesini doğru buluyorum"

Bu iş insani şekilde hallolsa ne olur? Komisyona mağdurların getirilmesini doğru buluyorum. O mağdur aileleri gösterip görevi belediyelere veriyorlar. Belediyeleri CHP aldı, sorunu çözemesin, Allah muhafaza yeni kayıplar olsun, kanun var görevini yapmadı...

Adamın çocuğunu köpekler parçalamış onu alıp komisyona getirmeyi biliyorsun, sorunun çözümü için gerekli parayı vermeyip yeni felaketlerin önünü açıyorsun.

Sanki çözümü AK Parti istermiş de muhalefet de karşı çıkarmış gibi... Sorunu çözmek yerine buradan siyaset çıkaran var. Mağdur aileyi getirip muhalefetin karşısına getirip, yalan haber servis edenlere pabuç bırakmayın, bunlar samimi değil. Çalışacağız, sorunu hep beraber çözeceğiz.


Haber Kaynak : Enson Haber
Anahtar Kelimeler: Özgür : Türkiye' köpek sorunu diyemeyiz