Özgür Özel, istifa edenler hakkında konuştu: "Gitmeyeceğinin" mesajını verdi

Partisinde peş peşe yaşanan istifaların ardından konuşan Özgür Özel, tıpkı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun zamandır kalkmadığı CHP genel başkanlık koltuğundan kalkmayacağının sinyalini vererek, "Ne korkacağım onlardan" dedi.

Politika 19.02.2024 17:06:00 0
Özgür Özel, istifa edenler hakkında konuştu:
Tarih: 19.02.2024 17:10 Güncelleme: 19.02.2024 17:06

Türkiye'de yerel seçim takvimi işlemeye devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday belirleme süreci sancılı geçiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu devralan ancak Ekrem İmamoğlu'nun sözleri doğrultusunda aday belirleyen Özgür Özel, partilileri küstürdü.

Partide başlayan istifa furyasının önüne geçmekte zorlanan Özgür Özel, gidenlere dair yorumda bulundu.

NOW TV'de yayınlanan Çalar Saat programına katılan Özgür Özel, verdiği mesajlarda partiyi bırakmayacağını da söyledi.

Özgür Özel'in açıklamaları şu şekilde;

"Gidenlerin değil sahada çalışanların mücadelesi önemli"

   3- 5 - 10 tanesi kızmış istifa etmiş. Başka bir partiye gitmiş, bağımsız aday olmaya çalışmış, bir şeyler söylemiş. İsyan edenler, aday gösterileceği güne kadar bir gece öncesine kadar televizyonda partiyi savunuyor.

   Çünkü aday olacağını düşünüyor. Bu kişiler aday olmadıklarında "Ben yoksam yokumcular." Partinin menfaatlerini düşünmüyor bunlar. Esas o 3 - 5 - 10 kişinin değil sahada çalışan adayların mücadelesi önemli.

Bırakmayacağının mesajını verdi

1 Nisan gününü bekleyip, "Başarısız olsun CHP" diyenler varsa çok beklerler. Çünkü çok kararlı bir grup var orada. Ne korkacağım onlardan. CHP başarısız olsun, parti için iktidarı devralalım diyen bir grup varsa, bunlara partiyi bırakacaksam bana da yazıklar olsun.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu hatırlatan sözler

Özgür Özel'in "Bırakmayacağım" sözü, girdiği her seçimi kaybeden ancak buna rağmen 13 yıl boyunca CHP'yi yöneten Kemal Kılıçdaroğlu'nu akıllara getirdi.

Bu süre içince yerel ve genel olmak üzere tam 13 seçim kaybetti Kılıçdaroğlu...

Kılıçdaroğlu, bu kayıplar sonrası her zaman seçmenin 'koltuk sevdalısı' eleştirilerinin hedefi oldu.

 

CHP'de yaşanan istifalar

CHP'de istifa furyası, Ekrem İmamoğlu'nun üstünü çizdiği Battal İlgezdi ile başladı.

Ardından ise partinin önemli bir ismi olan Gürsel Tekin istifa etti. Tekin'in adı Kadıköy ya da Esenyurt için geçiyordu.

Akabinde Adana'dan iki istifa geldi. CHP'nin Adana Seyhan Belediyesi Başkan adayının Oya Tekin olarak açıklanması sonrası mevcut Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, istifasını açıkladı.

Malatya'nın Arguvan ilçesinin mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ da peş peşe istifa etti.

CHP’nin bölgedeki sembol isimlerinden, 1984–1994 ve 2004–2013 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Osman Özgüven, Dikili'de yeniden aday gösterilen Adil Kırgöz'ün isminin açıklanması sonrası partiye eleştirilerde bulundu.

Adayın değiştirilmemesi üzerine bir açıklama yapan Özgüven, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ