Tarih: 16.07.2024 19:50

Özgür Özel: Geçim yoksa çok yakında seçim var!

Facebook Twitter Linked-in

Bugün TBMM'ye sunulan yeni vergi paketiyle en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu.

Grup toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de gündeminde maaş zamları ve ekonomi vardı.

Temmuzda asgari ücrete zam yapılmamasına ve emekli maaşındaki son düzenlemeye tepki gösteren Özel, erken seçim söylemlerini bir doz daha artırdı.

Daha önceki açıklamalarında erken seçimin halkın geçimine endeksli olduğunu söyleyen Özel, "Geçim yoksa çok yakında seçim var" diyerek kürsüden indi.

"Asgari ücrete zam gelmedi"

Özgür Özel şöyle konuştu:

"1 Temmuz oldu bir tek asgari ücrete zam gelmedi. Ocak ayına göre 4 bin lira eridi. Aralık ayına kadar zam yapılmazsa 9 bin liraya düşecek zam yapıldığı güne göre. 22 yıldır bu milletin elinden sokağı aldılar, bu milletin dilinden sloganı çalılar. Öyle yanınızdayız değil yanınızda arkanızda değil önünüzde meydanlardayız. Sizinle birlikteyiz.

"Emeklinin cebinden 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz"

Bakın en basitinden en düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin TL olduğunda 25 kilo kıyma alıyordu. Dün 16 kiloya düşmüştü bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Bugün emekliye zam yamıyorsunuz emeklinin cebinden 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz. Bunun adı zam değil emekliye ihanettir.

"Geçim yoksa çok yakında seçim var"

Bu ülkede ya yüzler gülecek ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Madem geçim yoksa çok yakında seçim var. Hep birlikte mücadele edeceğiz hakkımızı alacağız.Tüm emeklileri ve emekçileri selamlıyoruz siz haklısınız siz kazanacaksınız hep birlikte biz kazanacağız."

Devlet Bahçeli'nin Özel Harekat ziyareti

Özel, tartışmalara neden olan Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz'da Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaretinde el öptürmesine de değindi.

Yaşananların kabul edilemez olduğunu belirten Özel, "Dün gördüğüm bir şaşkına diyorum ki sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın. Bu devletten maaş alan üzerinde üniforması olan birilerinin siyasetin bir kısmını temsil edenlerin elini öpmesini asla kabul etmiyoruz. Bundan sonraki süreçte de devletin memuru devletin memuru gibi davranacak. Siyasiler de üzerine düşen yükün farkında olacaklar. Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askeridir. Türkiye Cumhuriyeti kimsenin tapulu malı değildir." dedi.

"İzmir'deki faciada kusuru olan kim varsa cezalandırılacak"

İzmir'de elektrik akımına kapılarak feci şekilde 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmaya da değinen Özel, "İzmir'deki faciada kusuru olan kim varsa cezalandırılacak. CHP Genel Başkanı olarak hepinize söz veriyorum. Bu mesele ile ilgili arkadaşlarım bir Meclis araştırma komisyonu kurulması için başvuracak.

Bunun için hep birlikte çalışacağız. Bir kaza olursa belki de ucu bize dokunacaklar hayır diyorum, belki de ucu bize dokunacak. Ama kaldırın engelleri diyorum." ifadelerini kullandı.

"Ölüm ve infaz yasasına sonuna kadar karşı çıkacağız"

TBMM'ye sunulan ve kamuoyunda tartışmaları devam eden sokak hayvanları düzenlemesi kapsamında saldırgan köpeklerin uyutulması kararına da karşı çıkan Özel şöyle konuştu:

Hepimizin evlatları torunları hayvan hakları meselesine hepimizden duyarlı. Hiçbirimizi affetmeyecek bir kuşak yaratacaksınız. Biz CHP olarak hayvanseverlere tüm partilere, herkese söylüyoruz; hayvan hakları diye getirilen ölüm ve infaz yasasına sonuna kadar karşı çıkacağız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —