Özel sporcular atletizm yarışmasında ter döktü

Özel sporcular atletizm yarışmasında ter döktü

Van Spor 20.05.2024 13:42:45 0
Özel sporcular atletizm yarışmasında ter döktü
Tarih: 20.05.2024 13:42 Güncelleme: 20.05.2024 13:42
Elazığ’da düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Yarışması’na katılan engelli sporcular, müsabakalarda ter dökerek engelleri ortadan kaldırdı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği tarafından Özel Sporcular Atletizm Yarışması düzenlendi. Fırat Üniversitesi atletizm sahasında yapılan yarışmaya, down sendromlu, mental ve otizmli özel sporcular katıldı. Atletizm müsabakasında 100, 200 ve 400 metrede ter döken özel sporcular, kısasıya yarıştı. Ayrıca özel sporcular, gülle atarak hem yeteneklerini sergiledi hem de heyecanlarını paylaştı. Dereceye giren sporculara ise madalyalar verildi.
Yarışmaların güzel ve eğlenceli geçtiğini belirten Elazığ Okyanus Spor Kulübü Başkanı İrfan Tunç, "Özel çocukların spor faaliyetleri ile uğraşıyoruz. Bugün burada Elazığ Özel Çocuklar Atletizm Yarışması yapılıyor. Özel çocuklarımız, down, mental ve otizm alanında yarışmaya katıldılar. 100, 200 ve 400 metre koşu ve gülle atma alanında yarışmaya katıldılar. Bu alanda gösterecekleri performanslarıyla Türkiye şampiyonasına katılacaklar. Eğlenen özel çocuklarımız mutlular” dedi.
İlk kez yarışmaya katılan ve 2 madalya kazanan özel sporculardan Toprak Cinbil, "Antrenörüm ile birlikte yarışmaya katıldık. Yarışmada birinci oldum. İlk olarak 100 metre ardından 200 metre koştum. İkisini de kazandım. İleride ise sporcu ve öğretmen olmak isterim” diye konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Burhanettin Balin Antrenör de, "Zaten Toprak’ı yetenek taramasında keşfettik. İlk olarak okuldaki hocası bize getirmişti. Ondan sonra Tuba hocamız ile birlikte hareket ederek kendi yeteneğine sahip çıkmaya karar verdik. Toprak’ın hem fiziksel olarak hem yaş olarak başarı sağlayacağı en uygun branşın atletizm olacağına inanıyoruz. Okuldan getirdiğimiz Toprak, ilk defa 100 metre ve 200 metre koştu ve derecesi çok iyi" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ