Özel çocuklar izci oldu, gönüllerince eğlendi

Özel çocuklar izci oldu, gönüllerince eğlendi

Genel 26.05.2023 10:48:09 0
Özel çocuklar izci oldu, gönüllerince eğlendi
Tarih: 26.05.2023 10:48 Güncelleme: 26.05.2023 10:48
Erzurum’da bir grup özel öğrenci geldikleri İzci Evi’nde gönüllerince eğlendi, oyunlar oynadı ve izci liderleriyle birlikte güzel bir gün geçirdiler.
Erzurum Nene Hatun Spor Kulübü İzcileri ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu antrenörleri, Erzurum Recep Birsin Özen özel uygulama okulunda bulunan özel öğrencileri konuk etti, onlarla birlikte oyunlar oynadılar, eğlendiler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de destek verdiği programa öğrenciler, veliler ve öğretmenler de katıldı.
Erzurum İzci Evi’nde gün boyu devam eden etkinlik dolu dolu, eğlenceli ve coşkulu bir şekilde geçti. Özel çocukların mutlulukları ise görülmeye değerdi. İzci Liderleri Özcan Işık, Emre Ertan ve Fatih Yakışan eşliğinde özel çocuklara izci oyunları ve beceriler de yaptırıldı. Çocuklar çadır kurdular ve ip çekme yarışı yaptılar. Programda ayrıca Buz Pateni Federasyonu tarafından gönderilen tişörtler ve bandanalar çocuklara hediye edildi.
30 öğrenci ve 20 öğretmenin katıldığı etkinlikte konuşan Nene Hatun Spor Kulübü Başkanı ve İzci Lideri Özcan Işık “Mayıs ayı içinde kutlanan Engelliler Haftası vesilesiyle böyle bir program yaptık. Hem biz hem de özel çocuklarımız eğlendi. Onlar bizim kıymetlerimiz ve her zaman sahip çıkıyoruz. Bundan sonra da her hafta buluşma ve özel çocuklarımızın izcilik becerileri başta olmak üzere gelişimlerine katkıda bulunma sözü verdik. Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamanın her bir bireyi bu tarz süreçlere dâhil etmekle mümkün olacağına inanıyoruz. Her bir ferdin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece geliştirilecek yönleri bulunduğunu biliyoruz. Spor ve izcilik bu anlamda çok güzel ve doğru bir tercih. Bu doğrultuda toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarına fırsat vermek hepimizin sorumluluğudur. Asıl engel, engelleri görmemektir” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ