Özdemir; “Ermenilerin imtiyaz peşinde, Mirliva Şahap Paşa’dan şok eden telgraf”

Özdemir; “Ermenilerin imtiyaz peşinde, Mirliva Şahap Paşa’dan şok eden telgraf”

Genel 13.10.2024 10:27:46 0
Özdemir; “Ermenilerin imtiyaz peşinde, Mirliva Şahap Paşa’dan şok eden telgraf”
Tarih: 13.10.2024 10:27 Güncelleme: 13.10.2024 10:27
Osmanlı’nın son dönemlerinde; Erzurum ve çevresinde yaptıkları katliamlara rağmen dünyayı kandırmaya çalışan Ermenilerin, ortaya çıkan belgelerle niyetleri bir kez daha su üstüne çıktı.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Taner Özdemir, bölge tarihi açısından büyük bir öneme sahip yeni bir belge bulduğunu açıkladı. Mirliva Şahap Paşa’ya ait olduğu belirlenen bu telgraf, bölgedeki güvenlik durumu ve Ermeni tehditleri hakkında kritik bilgiler içeriyor.
Belgede, Erzurum’daki Ermeni grupların, Bulgarlar gibi imtiyaz talep etme niyetinde oldukları vurgulanıyor. Mirliva Şahap Paşa, İstanbul merkezli yönetime Ermenilerin bu talepleri ve bölgedeki gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapmak amacıyla bu telgrafı kaleme almış. Paşa’nın ifadeleri, geçmişte yaşanan olayların ışığında günümüzdeki tehditleri anlamak için önemli bir kaynak niteliği taşıyor. Taner Özdemir, belge ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yeni belge, tarihimizi ve güvenlik konularını anlamamız açısından büyük bir fırsat sunuyor. Mirliva Şahap Paşa’nın sözleri, günümüzdeki tehditleri anlamak ve değerlendirmek için kritik bir referans oluşturuyor. Bu telgraf, ayrıca Ermeni meselesine bakış açımızı anlamamızda ne denli önemli olduğunu gösteriyor” dedi.
Bölgedeki güvenliğin sağlanması ve toplum huzurunun korunması için bu tür belgelerin titizlikle incelenmesi gerektiğini belirten Özdemir, kamuoyunun bu konuda bilinçlenmesi gerektiğine de vurgu yaparak, “Sonuç olarak, Mirliva Şahap Paşa’ya ait bu yeni belge, sadece tarihi bir değere sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda günümüzdeki güvenlik meselelerine dair önemli ipuçları sunmaktadır. TDED Erzurum Şubesi, belgeleri inceleyerek bölge halkına en doğru bilgiyi ulaştırmayı hedefliyor.” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ