Özbekistan ziyareti sona erdi

Özbekistan ziyareti sona erdi

Genel 7.10.2023 17:36:48 0
Özbekistan ziyareti sona erdi
Tarih: 07.10.2023 17:36 Güncelleme: 07.10.2023 17:36
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile beraberindeki heyet, üniversiteler arası iş birliklerini geliştirmek ve güçlendirmek üzere Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerini tamamlayarak yurda dönüş yaptı.
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra Rektör Danışmanı Prof. Dr. Medine Güllüce ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın Öztaş’ın yer aldığı heyet tarafından, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının eğitim alanında yapılacak ikili iş birlikleri neticesinde daha da geliştirilmesi için; Özbek Devlet Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesi, Semerkant Devlet Üniversitesi, Semerkant Devlet Tıp Üniversitesi, İmam Buhari Uluslararası Araştırma Merkezi, Semerkant Arkeoloji Enstitüsü, İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi, Buhara Devlet Üniversitesi, Buhara Devlet Tıp Üniversitesi ile Buhara Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi, Taşkent Devlet Tıp Üniversitesi, Taşkent Devlet Diş Hekimliği Üniversitesi, Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi, Özbek Dili Üniversitesi ve Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği ziyaret edildi.
Birçok Alana Yönelik İş Birliği Protokolleri İmzalandı
Semerkant, Buhara ve Taşkent’te bulunan üniversite ve enstitülere yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerde; lisans ve lisansüstü öğrenci değişim ve ortak ders programları oluşturmak, öğretim üyeleri ve araştırmacılara yönelik değişim programları yürütmek, ortak araştırma faaliyetlerini ortak fakülteler, enstitüler ve araştırma merkezleri aracılığıyla geliştirmek, bilimsel gelişim için uzaktan eğitime malzeme ve teknik ekipman organizasyonu yapmak, üniversite-sanayi ekseninde ortak alanlarda staj programının koordinasyonunu sağlamak, bilimsel çalışmalara katılımı teşvik eden ve eğitim literatürünün hazırlanmasını organize etmek gibi birçok alana yönelik iş birliği protokolleri imzalandı.
Rektör Çomaklı: “Her Açından Verimli Bir Ziyaret Oldu”
Türkiye için vazgeçilmez bir değerde olan, hem tarihsel bir bağa hem de kültürel birlikteliğe sahip Özbekistan’a gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, her açından verimli bir ziyaret olduğunu dile getirdi. Üniversitenin uluslararasılaşma stratejisi kapsamında birçok ülkeyle olduğu gibi Özbekistan üniversiteleri ile de yakın ilişkiler kurarak global bir üniversite olma misyonunu yerine getirmek arzusuyla gerçekleştirdikleri ziyarette sadece bilimsel görüşmelerin yapılmadığını aktaran Rektör Çomaklı; kadim bir tarihe, eşsiz kültüre ve görülmeye değer doğal güzelliklere sahip olan Erzurum’dan da bahsederek, başta Palandöken olmak üzere birçok güzelliği görmek için iş birliği yapılan üniversitelere davette bulundu.
“Türkiye’yi Tercih Eden Öğrencileri Atatürk Üniversitesine Bekliyoruz”
Yapılan görüşmelerde; Erzurum’un tarihi ve kültürel dokusunun önemini, üniversitenin kurumsal yapısını, hedeflerini, ulusal/uluslararası düzeydeki faaliyetlerini anlatan Rektör Çomaklı, Özbekistan’da yaşayan ve üniversite eğitimi için Türkiye’yi tercih etmek isteyen öğrenciler için düzenlenecek sınavlar aracılığıyla Atatürk Üniversitesinin kapılarının ardına kadar kendilerine açık olduğunu vurguladı.
Program kapsamında ziyaret edilen tüm kurumlarda oldukça sıcak bir şekilde ağırlandıklarını, iş birliği kültürüne katkı sunmak için tüm imkânları seferber ettiklerini ve bu sayede iki kardeş ülke arasındaki eğitim ve kültürel bağların daha da güçlendiğini ifade eden Rektör Çomaklı; üniversite rektörlerine, kurum temsilcilerine, birimlerin akademik ve idari personelleri ile Başkonsolosluk yetkililerine teşekkür ederek, ziyaret kapsamında gerçekleştirilen tüm iş birliklerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: özbekistan ziyareti sona erdi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ