Özakalın, TOBB yönetim kurulu ile Brüksel’de

Özakalın, TOBB yönetim kurulu ile Brüksel’de

Ekonomi 17.10.2023 12:22:35 0
Özakalın, TOBB yönetim kurulu ile Brüksel’de
Tarih: 17.10.2023 12:22 Güncelleme: 17.10.2023 12:22
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın’ın da yer aldığı, Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB Yönetim Kurulu, ikili görüşmeler ve bir dizi temaslarda bulunmak için Brüksel’e gitti.
Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ardından, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal’ı ziyaret eden TOBB Yönetim Kurulu, görüşmede Türkiye - Belçika iktisadi ve ticari ilişkileri ve TOBB Brüksel Temsilciliğinin faaliyetlerini değerlendirdi.
TOBB heyeti daha sonra, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Gümrük Birliği modernizasyonu, vize, sınırda karbon düzenleme mekanizmasının etkileri, bölgesel gelişmeler ve Türkiye-AB ilişkilerini ele alındı.
TOBB heyeti, Büyükelçi Kaymakcı’ya yapılan ziyaretin ardından Egmont Enstitüsü’nde düzenlenen, "Cumhuriyetimizin 100. ve Türkiye-Belçika İşgücü Anlaşmasının İmzalanışının 60. Yıldönümü Konferansı"na katıldı. Türkiye Brüksel Büyükelçiliği ve Egmont Uluslararası İlişkiler Kraliyet Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansın açış konuşmalarını, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ve Egmont Enstitüsü Genel Direktörü Büyükelçi Pol De Witte yaptı.
Programda daha sonra Egmont Enstitüsü Avrupa İlişkileri Direktörü Jean-Louis De Brouwer, moderatörlüğündeki ilk oturumda, Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Tarihi”, Gent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dries Lesage, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin Ekonomik ve Endüstriyel Gelişimi” ve Ageas CEO’su Hans De Cuyper, “Belçika-Türkiye Ticaret ve Yatırım İlişkileri ve Ageas’ın Türkiye’deki Yatırım Deneyimi” konulu birer sunum yaptılar.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konferansa ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye ekonomisindeki değişim, tarihsel süreç ve Türkiye - AB ilişkilerine dair geniş bir ufuk turu yaptıklarını söyledi.
Konferansın ikinci bölümü, Belçika’daki Türk Toplumu üzerine araştırmalar yapan Tarihçi / Yazar Tina De Gendt’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Bu bölümde; Belçika’da yaşayan ve iş dünyası, tıp ve sosyal hizmet alanlarında başarılı Türklerin hikayelerine yer verildi.
Soru-cevap şeklinde devam eden konferans verilen resepsiyonun ardından sona erdi. Egmont Enstitüsü’nden yeniden TOBB Brüksel Temsilciliği’ne geçen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri burada da TOBB Brüksel Ofisi ve Equans BeLux şirketinde ortak eğitim yapan TOBB ETÜ öğrencileriyle bir araya geldi.
Temsilcilikteki akşam yemeğinden sonra Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ