Özakalın Bakan Bolat’a iş dünyasının beklentilerini anlattı

Özakalın Bakan Bolat’a iş dünyasının beklentilerini anlattı

Ekonomi 29.08.2025 09:26:47 0
Özakalın Bakan Bolat’a iş dünyasının beklentilerini anlattı
Tarih: 29.08.2025 09:26 Güncelleme: 29.08.2025 09:26
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Saim Özakalın, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a iş dünyasının sorun ve taleplerini düzenlenen toplantıda dile getirdi.
Programa Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Arslan Tatar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ticaret Bakanı Yardımcıları Özgür Volkan Ağar ve Mahmut Gürcan, STK temsilcileri ve iş dünyası katıldı. ETSO Başkanı Saim Özakalın,, Erzurum’un artık yalnızca iş gücü yetiştiren bir şehir olmadığını, aynı zamanda istihdamda bölgesel bir merkez hâline geldiğini vurguladı. Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamında bugüne kadar 217 işverenin başvurduğunu, 5.171 kursiyer talebi toplandığını ve 2 bin 127 kursiyerin eğitimlerine devam ettiğini açıkladı. Özakalın, projenin Erzurum’da ilk uygulayıcı olmasının önemine değinerek emeği geçen tüm kurum ve iş insanlarına teşekkür etti.
Başkan Özakalın, Bakan Bolat’ın 2023 itibariyle bakanlık görevine başlamasından bu yana, bakanlık bütçesinin yüzde 60’ının ihracata ayrıldığını ve desteklendiğini bildiklerini, aynı zamanda ithalatı azaltma noktasında yürütülen gayretleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Yeşil Mutabakat uyum sürecinde şirketlere verilen proje desteklerinin takdire şayan olduğunu belirten Özakalın, HİSER gibi projelerle iş dünyasını dünya ile bir araya getirme çabalarının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Özakalın, dış ticaret hacminin artmasına rağmen küresel ekonomik şartların zorluklar ve ihracatta karşılaşılan sorunların devam ettiğine değinerek, dünyada yaşanan jeopolitik gerilimler, belirsizlikler ve risklerin hâlâ mevcut olduğunu aktardı. Milli gelirin 1,4 trilyon dolar seviyesinde, ihracatın ise 300 milyar dolar civarında olduğunu vurguladı. Müteahhitlerimizin dünya mal ve hizmet sıralamasında 2. sırada yer aldığını, kara sınır kapılarımız ve serbest bölgelerimiz sayesinde Türk mallarının itibar değerinin her geçen gün yükseldiğini ifade etti. Özakalın ayrıca, Erzurum’un enerji ve ticaret koridoru olarak yükselişte olduğunu, TANAP, BTK Demiryolu ve Zengezur Koridoru gibi projelerle şehrin bölgesel bir merkez hâline geldiğini belirtti. Erzurum Merkez II. OSB’de 7 milyar TL yatırım ve 8 bin kişilik istihdam hedeflendiğini, tarım, hayvancılık, tekstil, gıda ve makine sektörlerinin ekonominin temelini oluşturduğunu aktardı. Ayrıca Erzurum’un Sınır Ticaret Merkezi kapsamına alınması, OSB firmalarına destek verilmesi, Eximbank’ın şube açması ve turizm projelerinin desteklenmesini talep etti.
Toplantının soru-cevap bölümünde Bakan Bolat, Vali Çiftçi, milletvekilleri, belediye başkanı, bakan yardımcıları ve Başkan Özakalın soruları yanıtladı. Programın sonunda Başkan Özakalın, Bakan Bolat’a Erzurum Üç Kümbetler siluetinin işlendiği tablo ile oltu taşı tesbih ve kol düğmesi seti hediye etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ