Otomotiv mühendisliği bölümü, öğrenci alımına başlıyor

Otomotiv mühendisliği bölümü, öğrenci alımına başlıyor

Eğitim 12.06.2024 14:25:30 0
Otomotiv mühendisliği bölümü, öğrenci alımına başlıyor
Tarih: 12.06.2024 14:25
Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü, 4 yılın ardından yeni dönemde öğrenci alımına başlıyor.
Fırat Üniversitesi bünyesinde 2009 yılında kurulan Teknoloji Fakültesi 7+1 sistemi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Fakülte ortamında yüzde 60 teorik ve yüzd 40 uygulamalı olmak üzere mühendislik eğitimi veren fakülte, bir yarıyıl da İşyeri Eğitimi uygulaması olarak sektörde faaliyet gösteren kuruluşlarda uygulamalı eğitim uyguluyor. 2010 yılında kurulan ve önemli sayıda mühendis yetiştiren Otomotiv Mühendisliği Bölümü, son 4 yılda öğrenci alımına ara vermişti. Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle tekrar öğrenci alımına başlanacağı bildirildi.
Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Varol, “Otomotiv Mühendisliği Bölümü, farklı güç sistemlerine sahip kara taşıtlarının yapısı, malzemesi, dizaynı ve geliştirilmesi üzerine eğitim veren ve araştırmalar yapan bir bölümdür. Bölümümüz yaklaşık 3 bin metrekare kapalı atölye ve laboratuvar alanına sahip olup, güçlü alt yapı imkanlarını barındırmaktadır. Güncellenen ve güçlendirilen yeni müfredatla birlikte içten yanmalı motorlu taşıtların yanında, teknolojinin gerekliliklerine uygun şekilde elektrikli taşıtlar ve hibrit taşıtlar konularında da eğitim-öğretim ve Ar-Ge faaliyetleri yürütülecektir. Bu sayede temel mühendislik eğitiminin yanında, geleneksel içten yanmalı motorlu taşıtlar, elektrikli- hibrit taşıtlar, batarya ve şarj sistemleri, katı modelleme ve tasarım konularında uzmanlaşmış mühendislerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.
Otomotiv sektörünün ülkenin en güçlü ihracat sektörü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Varol, “Bu durum otomotiv endüstrisinde gerek ana sanayi gerekse yan sanayi üretiminde güçlü bir ülke olduğumuzu göstermektedir. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların fazlalığı otomotiv mühendislerine talebi gün geçtikçe artırmaktadır. Ülkemizde üretimi yeni başlayan ve hızla devam eden TOGG marka aracımızla bu talep hem üretim hem de satış sonrası hizmetlerde artmaya devam etmektedir. Otomotiv mühendisliği bölümü mezunları kamu ve özel sektör kuruluşlarında mühendis ve üniversitelerde araştırmacı olarak çalışabilmektedir. Hedeflenen eğitim ve bir yarıyıl iş yeri tecrübesi ile mezun olan öğrencilerimizin iş bulma olanakları önemli ölçüde artmaktadır. Ayrıca bölümüzde aktif yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır. Bu sayede uzmanlık ve kariyer gelişimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz lisansüstü eğitimlerini kolaylıkla sürdürebilmektedir. Bölümüzde devam etmekte olan uluslararası projeler, sanayi iş birlikleri ve çok sayıda TÜBİTAK projesi ile öğrencilerimiz Ar-Ge faaliyetlerinde aktif olarak katılım sağlayabilecek durumdadır. Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü, güçlü üniversite, güçlü fakülte ve güçlü bölüm anlayışı ve alt yapısı ile 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacaktır. Bu vesile ile otomotiv sektöründe gerek mühendis gerekse araştırmacı olarak kariyer hedefleyen mühendis adaylarımızı bu yıl bölümüzde görmekten mutluluk duyacağız” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem