Otizmli kıza istismar uyguladığı iddiasıyla yargılanan sanık: "Asıl mağdur olan kişi benim"

Otizmli kıza istismar uyguladığı iddiasıyla yargılanan sanık: "Asıl mağdur olan kişi benim"

Asayiş 21.02.2023 15:13:15 0
Otizmli kıza istismar uyguladığı iddiasıyla yargılanan sanık:
Tarih: 21.02.2023 15:13 Güncelleme: 21.02.2023 15:13
Kocaeli’de evden kaçan 15 yaşındaki otizmli genç kıza tır içinde 4 gün boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi. Kızın rızası olduğunu ileri süren tutuklu sanık, "Asıl mağdur olan kişi benim. Suçsuz yere cezaevinde hapis yatıyorum. E.Z.İ. yaşının 18 olduğunu söyledi. Engelli olduğunu hiç anlamadım" dedi.
Olay, 2021 tarihinde Kocaeli’de meydana geldi. İstanbul’dan Hatay’a gitmek için evden kaçan 15 yaşındaki otizmli E.Z.İ. isimli kız çocuğu, Kocaeli’de M.C. isimli şahsın tırına bindi. İddiaya göre E.Z.İ., tır içerisinde 3 şüphelinin cinsel istismarına maruz kaldı, olaydan 4 gün sonra ise Körfez ilçesinde bırakıldı. Olayın ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan tır şoförü M.C., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan muayenelerde E.Z.İ.’nin cinsel istismara uğradığı tespit edildi.

"Asıl mağdur olan benim"
Olayla ilgili açılan davanın duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık M.C., tutuksuz sanık O.D. ve avukatlar katıldı, tutuksuz sanık Ü.K. ise katılmadı. Suçlamaları kabul etmeyen M.C., "Asıl mağdur olan kişi benim. E.Z.İ. kendini bana başka bir isimle tanıttı. Ayrıca yaşının 18 olduğunu söyledi. Kimliğini görmek istediğimde bana göstermedi. Suçsuz yere cezaevinde hapis yatıyorum. E.Z.İ.’yi zorla alıkoymadım. Kız benimle 4 gün değil bir gün birlikte oldu. Kendi rızasıyla benimle birlikte kaldı. Engelli olduğunu hiç anlamadım. Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi. O.D. ise suçlamaları kabul etmedi.

M.C.’nin 4 ayrı suçtan cezalandırılması istendi
Cumhuriyet savcısı Musa Güney, sanıkların savunmasının ardından mütalaasını açıkladı. Mütalaada, M.C.’nin işlemiş olduğu "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 6 yıldan aşağı olmamak üzere hapis, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis, "Özel hayata ilişkin görüntüleri ifşa etmek" suçundan ise 2 ila 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Aynı zamanda mütalaada M.C.’nin, "Çocukları fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık etmek" suçundan da cezalandırılması talep edildi. O.D. ile Ü.K.’nin ise "Reşit olmayanla cinsel ilişki" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Avukatların süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ