Ortaca’da yardımlar yola çıktı, oteller depremzedelere kapılarını açtı

Ortaca’da yardımlar yola çıktı, oteller depremzedelere kapılarını açtı

Genel 7.02.2023 15:49:03 0
Ortaca’da yardımlar yola çıktı, oteller depremzedelere kapılarını açtı
Tarih: 07.02.2023 15:49 Güncelleme: 07.02.2023 15:49
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük hasara neden olan depremlerin ardından Muğla’nın Ortaca ilçesinden ilk yardım tırı bölgeye hareket ederken, bölgedeki otellerde deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlara kapılarını açtı.

06 Şubat’ta Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde 10 ilde büyük hasar meydana geldi. Zorlu kış şartlarının da yaşandığı bölgede mağdur olan vatandaşlara destek olabilmek için Muğla Valiliği İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin il genelinde düzenlediği kampanyaya Ortaca’dan da yoğun destek geldi.

Muğla Valiliği ve Ortaca Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik çerçevesinde Ortaca Bahçelievler Düğün Salonu’nda dün oluşturulan toplanma merkezine, Ortacalılar battaniye, kıyafet, kuru gıda, çocuk maması başta olmak üzere birçok malzemeyi getirdi.

Oluşturulan ekiplerce dün başlatılan ayırma çalışmalarda bugün ilk olarak sıfır ürünlerin yer aldığı yardım tırı yola çıktı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, yaşanan felaket nedeniyle geçmiş olsun dileklerini belirtirken, “Birçok kaybımız var. Biz de Muğla Valiliğimizin koordinesinde ilçe olarak yardımlarımıza başladık. İlk andan itibaren ilçe halkımız çok büyük duyarlılık gösterdi. Belediyemize ve bize akın ettiler, ne şekilde yardım edebiliriz diye. Koordine ettikten sonra dün yardımları toplamaya başladık. Bugünde az önce ilk yardım tırımız afet bölgesine doğru yola çıktı. Bu yardımlarımız ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek. Ben ilçe halkımıza yardım ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Deprem afetinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.

Bu arada bölgedeki otellerden bazılarının da depremde mağdur olan ve sokakta kalan vatandaşlara kapılarını açtığı öğrenildi.

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOD) Başkanı Ali Mürşit Yağmur, yaşanan felakette hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerini ileterek, “Dün ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Her geçen dakika bölgede yaşanan felaketin ne derece büyük olduğu ortaya çıkıyor. Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği olarak yaşanan felaketin ardından üyelerimizle irtibata geçtik. Bölgede evleri yıkılan, mağdur olan vatandaşlarımıza Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği olarak misafir etmeye hazırız” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ