Orta Doğu'da Füze Krizi: İran'dan İsrail'e Salvo, Hava Sahaları Kapanıyor

Ortadoğu'da gerginlik tırmanıyor: İran'dan İsrail'e füze saldırısı.

Dünya 1.10.2024 22:44:00 0
Orta Doğu
Tarih: 01.10.2024 22:49

İRAN'IN FÜZE SALDIRISI SONRASI HAVA SAHALARI KAPATILDI

İran'dan İsrail'e yönelik gerçekleştirilen kapsamlı füze saldırısının ardından, artan bölgesel tansiyon nedeniyle birçok ülke hava sahasını sivil uçuşlara kapattı. İsrail'in Lübnan'da başlattığı sınırlı kara harekatından sonra Orta Doğu'da gerilimli anlar yaşanıyor.

ABD'DEN KRİTİK UYARI

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenleyeceği konusundaki uyarısından sonra, Tahran tarafından ateşlenen füzelerle İsrail ordusu alarma geçti. İran'ın fırlattığı yaklaşık 500 füze sonrasında, İsrail içindeki birçok bölgede siren sesleri yükseldi. Tel Aviv ve çevresindeki alarm durumu tüm ülkeyi etkisi altına aldı.

İSRAİL VE BÖLGE ÜLKELERİNDE HAVA TRAFİĞİNE DURMA

Bu kritik saldırının ardından hava trafiği ciddi şekilde etkilendi. İsrail, İran ve Lübnan'ın yanı sıra Irak ve Ürdün de hava sahalarını kapatma kararı aldı.

IRAK'TAN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, İran ve İsrail arasındaki gerilim nedeniyle hava sahasını geçici olarak kapattıklarını ve uçak seferlerini durdurma kararı aldıklarını vurguladı. Açıklama, Irak resmi ajansı INA yoluyla halka duyuruldu.

ÜRDÜN'DE HAVA SAHASI KAPANDI

Benzer bir adım atarak hava sahasını kapatan Ürdün, Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Heysem Misto aracılığıyla, bölgedeki gerginlik sebebiyle alınan bu kararı kamuoyuna iletti. Kararın ilerleyen dönemde gözden geçirileceğini belirtirken, yolculara ve ilgili kurumlara gerekli bilgilendirmelerin yapılacağının altı çizildi. Ürdün Silahlı Kuvvetleri de yüzlerce füzenin İran'dan İsrail'e atıldığı bilgisini teyit ederken, halkın güvenliği için evlerinde kalmaları yönünde çağrıda bulundu.


Anahtar Kelimeler: ' Krizi: ' İsrail' Salvo Sahaları Kapanıyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem