Örnek ailelerin kapısını çaldılar

Örnek ailelerin kapısını çaldılar

Genel 3.03.2025 16:58:29 0
Örnek ailelerin kapısını çaldılar
Tarih: 03.03.2025 16:58 Güncelleme: 03.03.2025 16:58
Erzurum’da "Aile Yılı" kapsamında 50 yılı aşan örnek evlilikler onurlandırıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 60 yılı aşan evlilikleriyle örnek teşkil eden çiftler ziyaret edildi.
Bu anlamlı etkinlik kapsamında, Şehit Piyade Komando Onbaşı Erdal Pişken’in ailesi olan Ömer ve Şengül Pişken çifti ile Kıbrıs Gazisi Salih ve Gülten Mesci çifti, uzun yıllardır süregelen sevgi ve sadakat dolu evlilikleri nedeniyle onurlandırıldı. Tam 65 yıldır birlikteliklerini sevgi ve fedakârlıkla sürdüren Ömer ve Şengül Pişken çifti, aile olmanın anlamını en güzel şekilde temsil ederken, şehit evlatlarının emaneti olarak topluma ilham veren bir örnek oluşturdu.
Benzer şekilde, 50 yıllık evlilikleriyle dikkat çeken Kıbrıs Gazisi Salih ve Gülten Mesci çifti de, aile bağlarının gücünü ve vatan sevgisiyle yoğrulmuş bir yaşamın değerini gözler önüne serdi. Salih Mesci’nin vatan savunmasındaki mücadelesi ve ailesiyle kurduğu sağlam bağ, aile yapısının önemini bir kez daha ortaya koydu. Ziyaretler kapsamında açıklama yapan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, "Aile, toplumun temel taşıdır. 2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edilmesi vesilesiyle, uzun yıllar birlikteliklerini sevgi, sadakat ve fedakârlıkla sürdüren ailelerimizi onurlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 50 yılı aşan evlilikler, gençlerimize ilham olacak en güzel örneklerden biridir. Bizler de aile değerlerini koruyarak, güçlü aile yapısını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Hasan Aykut, ziyaretlerde çiftlere teşekkür belgeleri takdim ederek, sağlık ve mutluluk dolu uzun yıllar diledi. Aile Yılı kapsamında örnek aileleri onurlandırmaya yönelik ziyaretlerin devam edeceğini belirtti. Aile kurumunun sevgi, fedakârlık ve sadakatle inşa edildiğine dikkat çeken Hasan Aykut, aile değerlerini koruma ve gelecek nesillere aktarma yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ