Ömer Çelik'ten Net Mesaj: "Suriye Olaylarına 'Nusayri İsyanı' Demek Yanlış"

Ömer Çelik'ten Suriye tartışmalarıyla ilgili net mesajlar.

Politika 9.03.2025 16:43:00 0
Ömer Çelik
Tarih: 09.03.2025 16:44 Güncelleme: 09.03.2025 16:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye'deki güncel duruma ilişkin tartışmalar ve saldırılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, özellikle mezhepçi dil kullanılmasının yanlış olduğunu vurgulayarak bu tür ifadelerin kötü niyetli projelerin bir parçası olduğunu belirtti. 

Basında yer alan "Nusayri isyanı" ifadesini eleştiren Çelik, bu tür dilin bölgedeki birtakım çirkin projelere hizmet ettiğini, bunun kimler tarafından üretildiğini ve siyasete nasıl sokulduğunu iyi bildiklerini ifade etti. Çelik, "Bunun ülkemize dönük olarak da mezhepçi çıkış olarak yansıtılmaya çalışıldığını görüyoruz" dedi. 

“SURİYE'NİN UYDU DEVLETLER HALİNE GETİRİLMESİNİ REDDEDİYORUZ”

Ömer Çelik ayrıca, Suriye'deki sivil katliamlarına ve güvenlik güçlerinin durumuna da değindi. Türkiye'nin Suriye'nin bölünmesi ve parçalanmasına karşı çıktığını ve Suriyelilerin tümünün haklarının korunması gerektiğini savundu. Uluslararası toplumun da Suriye yönetiminin yanında olması gerektiğini belirterek, istikrarı bozmak isteyen güçlere karşı Suriye'nin yanında durulması gerektiğini vurguladı. 

“MEZHEP VE ETKİ İSTEMEYİZ; SURİYE BÜTÜN SURİYELİLERİNDİR”

Türkiye'nin, Suriye konusundaki tutumunu özellikle vurgulayan Çelik, herhangi bir mezhep ya da etnik grup temelli ayrıma gidilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ayrıca, tarafsız ve kapsayıcı bir yönetimin, Suriye'deki tüm kesimler için en doğru çözüm olduğunu ifade etti. 

Bu açıklamalarıyla Ömer Çelik, Türkiye'nin Suriye politikasının, bütün Suriyelilerin kardeşliğini ve huzurunu hedeflediğini ve mezhepçilikten uzak durduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Suriye'de istikrarın sağlanması amacıyla uluslararası toplumu da göreve çağıran Çelik, mezhepçilik ve etnik ayrımcılığın bölgeye zarar verdiğini ve Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetini tekrarladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ