Ölmeztoprak bütçe görüşmelerinde konuştu

Ölmeztoprak bütçe görüşmelerinde konuştu

Politika 18.12.2024 18:27:58 0
Ölmeztoprak bütçe görüşmelerinde konuştu
Tarih: 18.12.2024 18:27 Güncelleme: 18.12.2024 18:27
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, TBMM’de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile bağlı kuruluşların 2025 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada deprem bölgesine 2025 yılı için 584 milyar TL bütçe ayrıldığını söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, TBMM’de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile bağlı kuruluşların 2025 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına söz aldı.
Konuşmasının başında Türkiye’nin dış politikasında ve uluslararası arenadaki etkin rolüne ve savunma sanayiindeki başarılarına dikkat çeken Milletvekili Ölmeztoprak, şu ifadelere yer verdi; “Osman Gazi’nin rüyasında gördüğü hocası Şeyh Edebali nezdinde Devlet-i Âliyye-i Osmâniyye’yi müjdeleyen çınar ağacı dayanıklılığı ve azametiyle yıllara ve hatta yüzyıllara meydan okumuştur. Geçmişten bugüne maşerî vicdan ile var olan necip milletimizin mensubu olduğu kültürümüz, medeniyetimiz ve devlet geleneğimiz 21’inci yüzyılda Türkiye’mizin taşıdığı ve yükselttiği sancakla uluslararası arenada süregelen fırtınalar, savaşlar, işgaller ve türlü meydan okumalar karşısında âdeta ulu bir çınar gibi dimdik ayakta durmaktadır. Bu dayanıklılığın en bariz örneğini Türkiye’mizin güncel dış politikasında ve uluslararası arenadaki etkin rolünde görmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan etmiş olduğu, hem ulusal hem de uluslararası politikalarla yürüttüğü Türkiye Yüzyılı Vizyonu milletimizin kendine dönüşünün en somut tezahürüdür. Orta Doğu’dan Kafkasya’ya, Akdeniz’den Karadeniz’e uzanan bu geniş alanda Türkiye’miz krizlerin çözümünde proaktif ve diyalog odaklı bir yaklaşımı benimseyerek barış ve huzur çabalarına öncülük etmektedir. Bu çerçevede, Filistin ve Kudüs meselesinde tüm kararlılığıyla zalimin karşısında, mazlumun yanında durmuş, bu duruş Türkiye’miz için insani ve ahlaki bir sorumluluk olarak tarihe not düşülmüştür. Dağlık Karabağ meselesinde Azerbaycan’a karşı tutarlı, çözüm odaklı bir destek verilmiş, Ukrayna-Rusya çatışmasında uzlaşma zemini oluşturma yanlısı tavırlarıyla barış ve istikrarı sağlama çabaları da sürdürülmektedir. Türkiye, Suriye krizi boyunca da hem Suriye halkının hem de yine mazlum ve mağdurların yanında yer almıştır. Türk diplomasimiz Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmuş, halkın güvenli ve onurlu bir şekilde ülkelerine dönüşü için çaba göstermiş ve göstermektedir. Ayrıca, Somali Federal Cumhuriyeti ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti arasında Türkiye’nin ara buluculuğu ile imzalanan Ankara Bildirisi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen barış diplomasisinin güncel ve somut bir yansımasıdır. Ayrıca, iç politikadaki uygulamalarımız, savunma sanayisinde attığımız adımlar, her türlü siyasi ve ekonomik zorluk karşısında sergilediğimiz direnç ve dayanıklılık ülkemizin millî ve yerli gücünün dışa vurumudur. Yine, millî muharip uçağımız KAAN, Türkiye’nin otomobili TOGG, Bayraktar TB2, KIZILELMA, TCG ANADOLU gibi üretim projeleri büyüyerek gelişen ülkemizin açık bir göstergesidir.”

6 Şubat 2023’de meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesine ayrılan bütçeye ilişkin de bilgiler veren Ölmeztoprak, Malatya’da sadece AFAD özelinde 17 milyar 365 milyon harcama yapıldığını, deprem bölgesine 2025 yılı içinse 584 milyar TL bütçe ayrıldığını açıkladı.

Milletvekili Ölmeztoprak, “Dış politikada ve savunma sanayisindeki bu başarıların yanında, milletçe karşı karşıya kaldığımız 6 Şubat asrın afetinin ardından devletimizin kararlı duruşu, Türkiye’mizin yalnızca uluslararası arenada değil, kendi topraklarında da ne denli güçlü olduğunu ispatlamıştır. Özellikle AK Parti hükûmetleri olarak her adımımızı milletimizin refahını artırmak ve gönüllerini kazanmak amacıyla atıyoruz. 6 Şubat asrın afetinin ardından devletimiz 2023 yılında deprem bölgesinde 960 milyar TL harcama gerçekleştirmiş, bu tutar 2024 yılında 1 trilyon 28 milyar TL olarak bütçelenmiştir. 2025 yılı içinse 584 milyar TL ayrılmıştır. Malatya’mızda ise 6 Şubat asrın afetinin ardından sağlık, eğitim, ulaştırma ve sulama alanlarını kapsayan yatırımların yanı sıra konutlar ve iş yerleri için ayrılan devasa bütçeyle birlikte, sadece AFAD özelinde 17 milyar 365 milyon harcama yapılmıştır. Malatya’mızın derin yaraları sarılmaya devam ederken, yeniden güçlü Anadolu, yeniden güçlü Malatya’ya doğru Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilerlerken Türkiye Yüzyılı programıyla cumhuriyetimizin yeni yüzyılına da daha güçlü bir başlangıç yapıyoruz. İç politika ve dış politikadaki adımlarımızla birlikte gönül coğrafyamızdaki hamlelerimizi de kararlılıkla ifade ederken gönül sultanlarımızdan Hazreti Mevlâna’nın 751’inci Şebiarus Haftası’nı da hürmetle anar, 2025 yılı bütçesinin devletimiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, Genel Kurulu, Malatyalı hemşerilerimi, aziz milletimizi saygıyla selamlarım” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ