Tarih: 02.08.2024 18:13

Olimpiyat Rüzgarı: Judocu Kayra Özdemir Paris'te Çeyrek Finalde!

Facebook Twitter Linked-in

PARİS YAZ OLİMPİYATLARI'NDA BAŞARIYA DOYMUYOR

Türk Milli Judocu Kayra Özdemir, Paris Yaz Olimpiyatları'nda gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Kadınlar +78 kg kategorisinde son 16 turunda Moğol rakibi Adiyasuren Amarsaikhan'ı shido ile yenerek çeyrek finale yükseldi. Daha önce dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın milli judocu unvanına sahip olan Kayra Özdemir'in başarıları, sporseverler tarafından takdirle karşılanıyor. Kayra Özdemir'in yükselişi ve kariyer hikayesi ise gündemdeki yerini koruyor.

OLİMPİYAT BAŞARILARI VE KARİYER HİKAYESİ

Kayra Özdemir'in Paris'teki başarıları, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki performansının da bir devamı niteliğinde. Türkiye'yi +78 kg kategorisinde temsil ettiği Tokyo Olimpiyatları'nda beşinci sırayı elde eden Özdemir, Budapeşte'de düzenlenen Grand Slam'de altın madalya kazanarak adını altın harflerle judo tarihine yazdırmıştı. Paris Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya hedefleyen milli sporcu, Türk judosunun gurur kaynaklarından biri haline geldi.

KAYRA ÖZDEMİR KİMLİĞİ VE BAŞARILARI

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi gururla temsil eden Kayra Özdemir'in sportif başarılarının ardında etkileyici bir öykü yatıyor. 2014 yılında Türk vatandaşlığına geçen Kayra, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Kazan'da altın madalyaya ulaşarak Türk judosunun yüz akı oldu. Budapeşte'de düzenlenen Gran Slam'da kadınlar +78 kg kategorisinde Tunuslu rakibini yenerek altın madalya kazanmış ve bu başarısını Paris'te sürdürmek için var gücüyle mücadele etmektedir. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi temsil eden Özdemir, oyunları beşinci sırada tamamlarken; Portekiz'de gerçekleşen Avrupa Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak başarılarına yenisini eklemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —