Okuma yazma kursları ile geleceğe güvenle bakıyorlar

Okuma yazma kursları ile geleceğe güvenle bakıyorlar

Van Haberleri 14.05.2025 14:47:00 0
Okuma yazma kursları ile geleceğe güvenle bakıyorlar
Tarih: 14.05.2025 14:47 Güncelleme: 14.05.2025 20:49

Van’ın İpekyolu ilçesinde okuma yazma kursuna giden vatandaşlar, geleceğe güvenle bakıyorlar.

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi TOKİ Toplum Merkezinde açılan okuma yazma kursuna giden kursiyerler, hayallerini gerçekleştirmek için yıllar sonra ellerine kalem almanın sevincini yaşıyor. Yaşları 30 ile 80 aralığında değişen kursiyerler, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Farklı nedenlerden dolayı zamanında okuyamadıklarını ifade eden kursiyerler, böyle bir imkanı tekrar kendilerine sunan yetkililere teşekkür ettiler.

Toplum merkezinde 14 farklı alanda kurs açarak bölgedeki vatandaşlara hizmet sunduklarını belirten Bostaniçi TOKİ Toplum Merkezi Müdürü Zehra Günini, kilimden üretim teknolojilerine, bilgisayardan el sanatlarına, dikiş nakıştan Kur’an-ı Kerim’e kadar birbirinden kıymetli birçok kursun yer aldığını söyledi. Okuma yazma kursunun da bunlardan biri olduğunu vurgu yapan Günini, "Kurslara gelen öğrencilerimiz genellikle yetişkin olmakla beraber, okuma yazma hiç bilmeyen belki de gördüğünü anlamayan öğrencilerimiz. Hatice hocamız ile beraber öğrencilerimiz, okuma yazmada kendilerini geliştirerek, okuduğunu anlayarak ve artık yazmaya başlayarak bu şekilde kendilerini ilerletiyorlar. Bizler de okuma yazmaya çok kıymet veriyoruz. Çünkü artık günümüzde her şey okuma yazma ile ilerliyor. Bu konuda kurumumuz birçok öğrenciye ışık tutuyor" dedi.

Özellikle okuma yazma kursuna çok yoğun bir talebin olduğuna dikkat çeken Günini, "Buradaki birçok kesimden hiç okuma yazma görmemiş öğrencilerimiz var. Buraya gelip çok kısa bir sürede okuma yazmaya geçtikleri zaman çok mutlu oluyorlar ve hayatlarında bunu birçok yerde kullanabiliyorlar. Hastaneye gittiklerinde ya da bir fatura geldiğinde bunu anlayabildiklerini, bankaya gittiğinde bankadaki okuma yazma sıkıntılarını çözebildikleri için yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Çok mutlu oluyorlar. Ayrıca sınıf içerisinde hem okuma yazma öğreniyorlar hem de hocaları ile kurdukları güzel aile bağı ile beraber derslerini işliyorlar. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" ifadelerine yer verdi.

Daha önce çalışmaktan dolayı okula gidemediğini belirten Kazım Durmuş isimli kursiyer, "Ben daha önce bazı harfleri biliyordum. Ancak okuma yazma bilmediğim için bir yere gittiğimde derdimi anlatamıyordum. Zaten Van’dan gittiğimde Türkçe dahi bilmiyordum. Bir markete gittiğimde ekmeğin adını bile bilmediğim için çok zorluklar çektim. Ama Allah’a şükür öğrendim. Çok güzel bir şey. Artık gittiğim yerlerde yazıları okuyabiliyorum. Okumanın yaşı yoktur. Yeter ki çabalasınlar. Yaş önemli değil. Önemli olan bir şeyleri öğrenmek, bir şeyleri bilmektir. Bir şey bilmedikten sonra yaşın ister 10 olsun ister 70 olsun. Yeter ki çaba göstersinler. İnsanın bilgisi gelişir, insanın ruhu gelişir. İnsan her anlamda bilgi sahibi olur" dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ