Okulun bahçesinde kalan "kuzular" öğrencilerin maskotu oldu

Okulun bahçesinde kalan "kuzular" öğrencilerin maskotu oldu

Eğitim 30.09.2023 10:22:16 0
Okulun bahçesinde kalan
Tarih: 30.09.2023 10:22 Güncelleme: 30.09.2023 10:22
Muş’un Yeşilce İlkokulu ve Ortaokul müdürünün aldığı ve okulun bahçesinde beslediği 4 kuzu öğrencilerini maskotu oldu.
Okul Müdürü Halis Şimşek, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için satın aldığı ve okul bahçesinde beslediği kuzular, öğrencilerin maskotu haline gelirken atıl durumdaki 500 metrekare alanı ise tarıma kazandırdı. Sene başında kuzu aldıklarını belirten okul müdürü Halis Şimşek, çocuklar okula geldiğinde sevebilecekleri mutlu olabilecekleri bir şey olmasını istedikleri söyledi. Hayvanlarla bağ kurduğu için bahçede dolaştığı an itibariyle kuzuların sürekli peşine takıldığını aktaran Şimşek, “Bunlar sevgiyi gördüğü zaman sadakat gösteriyor. Bunun için önümüzde ki süreçte proje yapacağız. Tarım ve Orman Müdürlüğünden görevlileri getirdik. Çocuklara hayvancılığın faydalarını anlattılar. Bildiğiniz gibi kuzulardan bulaşan herhangi bir hastalık yok. Çocuklar için tehlikesi yok. Aslında köylülerle anlaşırsak bunu geliştirebiliriz. Biz bu konuda ticaret yapmayı düşünmüyoruz tek amacım çocukların mutlu almasıdır” dedi.
Bunun yanında öğrencilerle Mayıs ayında okulun atıl durumdaki 500 metrekare alanda sebze ektiklerini anlatan Şimşek, çocuklara tarımı benimseteceklerini ifade ederek, “Burada fasulye, biber salatalık, kabak ve patlıcan ektik. Bunların bakımını öğrencilerimizle birlikte yaptık. Şu anda hasadına başladık. Elde ettiğimiz ürünleri çevremizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bizim amacımız çocuklarımızın hayvanları sevebilmesi tarımı öğrenebilmesi eğitimle birlikte bunları yapıyor olmasıdır” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Zeynep Pala ise, kuzuları çok sevdiklerini ifade ederek, “Özellikle ders dışında gelip kuzularla oynuyoruz. Artık onlarla arkadaş olduk. Okulumuzun Maskotu oldular onlara bağlandık. Burada hem hayvancılığı öğreniyoruz hem de tarımı öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ