Tarih: 21.08.2024 22:14

Okullar İçin Geri Sayım Başladı! Ders Zili Ne Zaman Çalacak?

Facebook Twitter Linked-in

EĞİTİM DUAYENLERİ HEYECANLA BEKLEYİN!

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala vatandaşların "Okullar ne zaman açılacak?", "Okulların açılmasına kaç gün kaldı?" ve "2024 okullar ne zaman başlıyor?" gibi soruları yanıt buluyor.

EĞİTİME DÖNÜŞ ZAMANI!

Milliyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği 2024-2025 eğitim öğretim yılı yakında başlayacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaz tatilinin ardından ders başı yapacağı tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvimle, eğitim camiasının merak ettiği "Okullar ne zaman açılacak?" sorusunun yanıtı bu takvimde yer alıyor.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Tüm öğrencilerin 3 aylık tatilinin sonuna gelindiği bu dönemde, eğitim öğretime dönüş hazırlıkları hız kazanıyor.

2024-2025 EĞİTİM YILININ AÇILIŞ TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu resmi takvim uyarınca, eğitim öğretim faaliyetlerinin başlayacağı tarih 9 Eylül 2024 Pazartesi olarak belirlendi.

ÖĞRETMENLER İÇİN MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

Bakan Yusuf Tekin imzası taşıyan genelgeye göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde 2 Eylül Pazartesi günü itibarıyla start alacak.

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DURUMU

İlköğretim çağına yeni adım atacak minik öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği uyum eğitimleri 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

ORTAOKUL VE LİSELERDE UYUM EĞİTİMLERİ

Ortaokul ve ilgili diğer okul düzeylerinde uyum eğitimleri, 5. ve yeni sınıflara geçen öğrenciler için planlanmış durumda. Pansiyonda kalacak öğrencilere ise oryantasyon amaçlı bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları sunulacak.

İLK ARA TATİL NE ZAMAN OLUYOR?

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk ara tatilin 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşeceği duyuruldu.

YARIYIL TATİLİ TAKVİMİ AÇIKLANDI

Birinci dönem sonunda yapılacak yarıyıl tatilinin ise 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayıp, 31 Ocak 2025 Cuma günü sona ereceği bilgisi paylaşıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —