Okan Buruk, UEFA'dan Alman Hakeme Karşılık Rövanşta Azerbaycanlı Hakem Adaleti Olsun!

Okan Buruk'tan rövanş talebi: Azeri hakem atasınlar.

Spor 22.08.2024 10:52:00 0
Okan Buruk, UEFA
Tarih: 22.08.2024 10:58 Güncelleme: 22.08.2024 10:58

"ÖDEŞME" VURGUSU YAPTI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin Young Boys takımına 3-2 yenilgilerinin ardından yaptığı açıklamalarda, maçın Alman hakemi eleştirerek rövanş maçı için Azerbaycanlı hakem talebinde bulundu. Buruk, "Kardeş ülkeye Alman hakem atanmış. İnşallah rövanş maçına Azeri hakem atarlar, ödeşmiş oluruz," ifadelerini kullandı.

“DAHA İYİ OLMALIYIZ”

Galatasaray'ın İsviçre'de yaşadığı mağlubiyetin detaylarını anlatan Buruk, erken yedikleri golle moralsiz başladıklarını ve savunma anlamında daha iyisini yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Michy Batshuayi'nin attığı gollerle ikinci yarıda daha iyi olduklarını dile getirdi ve ikinci maç için oyuncularının kalitesine güvendiğini vurguladı.

“UMARIM RÖVANŞTA ADALET SAĞLANIR”

Maçın hakem yönetimine sert çıkan Buruk, hakemin oyunu sıklıkla durdurmasından ve gereksiz kartlardan duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Özellikle verilen penaltı kararına tepki gösteren Buruk, futbolcuların kollarını bağlamaları gerekeceğini ironik bir dille belirtti ve Muslera'nın durumunun iyi olduğunu açıklayarak, tecrübeli kalecinin rövanş maçına hazır olacağını ifade etti.

“YÖNETİMİ SORU İŞARETİNE DÜŞÜREN KARARLAR”

Buruk, hakem Daniel Siebert'in kararların neden olduğu soru işaretlerine değinerek, Almanya kökenli bir hakemin İsviçre'nin Alman kantonunda oynanan bir maçı yönetmesinde olası bir tarafgirlik algısından duyduğu kaygıyı belirtti. Buruk, "Bir sonraki maça Türkçe konuşan bir Azeri hakem atansa seviniriz," diyerek beklentisini dile getirdi.

“SAVUNMA HATALARI DÜZELTİLMELİ”

Savunma hatalarının müsabakayı olumsuz etkilediğini aktaran Galatasaray'ın teknik direktörü, bu hataların takım savunması olarak geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kaan Ayhan ve Davinson Sanchez'in dönüşlerinin savunma için önemini vurgulayarak, ikinci maçta daha iyi bir performans göstereceklerini ifade etti.

“MUSLERA SAĞLIKLI İSE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Galatasaray kalesinin emin elleri Fernando Muslera'nın sakatlık problemine de değinen Buruk, deneyimli kalecinin oynayacak durumda olduğunu ve takımın rövanş için hazır olduğunu söyledi. Teknik direktör, saha kenarında olmamasına rağmen oyuncularına ve ekibine olan güvenini vurgulayarak tam destek verdiğini belirtti.