Tarih: 28.08.2024 01:38

Okan Buruk Kendini Sorumlu Tuttu: 'Galatasaray'ın Avrupa Hüsranında İlk Hata Bende'

Facebook Twitter Linked-in

TEKNİK DİREKTÖR OKAN BURUK'TAN ŞAMPİYONLAR LİGİ VEDASI İTİRAFI

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçındaki 1-0'lık Young Boys yenilgisi sonrası samimi açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takım, bu mağlubiyetle birlikte prestijli turnuva olan Şampiyonlar Ligi'ne veda etmiş oldu. Buruk, maçın bitiminden sonra düzenlenen basın toplantısında takımın yenilgisinde birinci sorumlu olduğunu belirtti.

“BEKLEDİĞİMİZ PERFORMANSI SERGİLEYEMEDİK”

Okan Buruk, mücadelenin ardından düşüncelerini paylaştı. Beklentilerin doğrultusunda bir performans sergileyemediklerini ifade eden Buruk, "Hayal ettiğimiz ile maç içinde gerçekleşen örtüşmedi. Daha iyi oynayabilirdik, çok fazla pas hatası yaptık ve rakibe geçiş şansı verdik" sözleriyle maçtaki hataları dile getirdi.

TEKNİK DİREKTÖR SORUMLULUK ALDI

Okan Buruk, takımın daha iyi bir performans göstermesi gerektiğini ve mağlubiyetin sorumluluğunun kendisinde olduğunu dile getirdi. "Maça hazırlayan ve oyuncuları seçen teknik adam olarak ilk sorumlu benim" diyerek, oyuncularının ise elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti.

AVRUPA LİGİ İÇİN YENİ HEDEFLER

Okan Buruk, taraftarların inanılmaz desteğine rağmen istedikleri sonucu elde edemedikleri için üzgün olduklarını söyledi. Ancak bu durumun hedeflerini değiştirmediğini ve Avrupa Liginde ilerlemeyi hedeflediklerini aktardı. Buruk, "Galatasaray geçen sene şampiyon oldu ve bu yıl da Şampiyonlar Ligi'ne bu yüzden katıldı. Lige ve Avrupa Ligi'ne odaklanmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

ZORLANAN OYUN KURULUŞ VE EKSİK OYUNCULAR

Teknik direktör, sakatlıkların ve kırmızı kartın takımdaki oyun kurma kabiliyetini olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Oyuncu eksikliklerine ve yaşanan şanssızlıklara değinen Buruk, birkaç takviye sonrası takımın şampiyonluk ve Avrupa için mücadeleye devam edeceğini sözlerine ekledi.

KONSANTRASYON VE MOTİVASYON SORUNLARINA VURGU

Okan Buruk, oyuncuların konsantrasyon eksikliğine ve aşırı motivasyonun getirdiği baskılı duruma dikkat çekti. Geçmişte başarıya ulaşmış bir takım olduklarını hatırlatırken, böylesine önemli maçlarda konsantrasyon eksikliğinin pahalıya mal olduğunu belirtti. Buruk, bu konuda gereken iyileştirmelerin yapılacağını sözlerine ekleyerek basın toplantısını noktaladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —