Tarih: 26.07.2024 18:43

Okan Buruk: 5. yıldız hedefini koyduk

Facebook Twitter Linked-in

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren son şampiyon Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, Avusturya kampında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'na konuşan Buruk, takımın son durumu hakkında bilgiler verirken transfer gelişmeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

"Kadroda çok fazla kaybımız olmadı"

Buruk, sözlerine şu şekilde başladı:

Önemli bir kadromuz var. Şampiyon kadroya, takıma sahibiz. Kadroda çok fazla kaybımız olmadı. Çok büyük bir avantaj bu. Birbirimizle inanılmaz bir bağ içerisindeyiz. Bu pozitif havamızı sahaya yansıttığımızda çok başarılı oluyoruz. Oyuncularımız çok motive. Son iki maçta bunu biraz daha fazla gösterdik.

"Transfer bizim dengelerimizi bozuyor"

Transferin dengeleri bozduğunu belirten Okan Buruk, şunları dedi:

Fiziksel olarak hazır hale geleceğiz. Psikolojik olarak zaten güçlüyüz. Fiziksel olarak her geçen gün üzerine koyuyoruz. Kadro olarak çok iyi durumdayız. Hepimize düşen bu birlikteliği yaşayalım, birbirimize destek olalım. Şampiyonluktan sonra bunu biraz unuttuk. Transfer bizim dengelerimizi bozuyor, transfer dönemi herkesin kafasını karıştırıyor.

"Transfer döneminden çıkmalıyız, haftaya zaten ilk resmi maç var"

Buruk, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Transfer döneminden çıkmalıyız, haftaya zaten ilk resmi maç var. Transfer dönemi zaten oluyor, üzerindeyiz, görüşüyoruz, zaten hazırlığımız var. Sağ bekte hazırlığımız vardı. Görüştüğümüz isimler vardı. Transferde birçok şey var. O yüzden sabırlı bir şekilde gittik. Biz kendi içimizde sadece işimize odaklandık. İnşallah yeni sezon da en heyecanlı şekilde başlayacak bizim için.

"Doue ve kulübüne teklif verirken, Jelert ile de görüşme halindeydik"

Sağ bek transferi hakkında bilgi veren Okan Buruk, şu sözleri sarf etti:

Doue ve kulübüne teklif verirken, Jelert ile de görüşme halindeydik. Hangi kulübün kabul edeceği de önemli oluyor. Ayrı götürdüğümüz operasyon vardı. Onlardan biri oldu. Jelert ilk antrenmanına çıktı. Tanıdığımız, takip ettiğimiz, genç bir oyuncu. Genç olmasına rağmen çok fazla maç oynadı. Maç sayısı da yüksek bir oyuncu. Kısa ve uzun vadede bize katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Yaş olarak da uzun vadede de Galatasaray'a önemli şeyler kazandırabilecek bir oyuncu.

"Oyuncu transferi yapacağız ve daha güçlü hale getireceğiz"

Orta saha transferiyle ilgili Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

Bizim kadromuz çok geniş ve güçlü bir kadromuz var. Oyuncu transferi yapacağız ve daha güçlü hale getireceğiz. Bu anlamda çalışmalar yapılıyor. Bir yandan da baktığınızda orta sahada Torreira var, Kerem var, Berkan var. Sezonu çok iyi bitirdiler. Kaan, EURO2024'te orta sahada oynadı. Güçlü oyuncular var ama oraya daha değişik tipte bir oyuncu almak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Birçok görüştüğümüz var. Belki 2 gün, belki 5 gün sonra olacak. Sabırlı ve sakin olmalıyız. Transferde sakinlik çok önemli. En kısa zamanda transferi getirmeye çalışacağız. Panik haline girmeden en doğru oyuncuyu bulmamız gerekiyor.

"Mauro Icardi fiziksel olarak iyi geldi"

Mauro Icardi'nin son durumuyla ilgili başarılı teknik adam, şunları dedi:

Mauro Icardi fiziksel olarak iyi geldi. İki kampta antrenman dozunda çok iyi hazırladığımızı düşünüyorum. Yavaş yavaş gitti. Fiziksel ve performans olarak onu daha ileriye götürdük. Son maçta oynadı, yarın Parma maçında tekrar oynayacak. Bütün antrenmanları tam yaptı, istekliydi. İyi bir şekilde hazırlandı. Daha güçlü. Geçen seneki sakatlıkları bir kenara bırakarak daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor. Bize yine o katkıyı verecek. Mauro Icardi dışarıdaki insanlara olan sevgisi, yaklaşımı, hem yıldız hem star. O enerjisi var ama bir yandan da herkese yardımcı olan bir insan. İnsan sevgisini de içerisinde taşıyor. Bunu da gösteriyor. Her antrenmanı yüzde 100 yapmaya çalışıyor. Bizde olduğu için mutluyuz.

"Fiziksel olarak daha iyi olduklarında takımın oynadığı oyuna da katkı yapıyorlar"

Zaha ve Ziyech hakkında konuşan Buruk, şu sözleri sarf etti:

Wilfired Zaha ve Hakim Ziyech fiziksel olarak daha iyi olduklarında takımın oynadığı oyuna da katkı yapıyorlar. Özel oyuncular fiziksel olarak da iyi olduklarında, takımın gücünü arttırıyorlar. Bu oyunda çok daha değerli oluyorlar. Hazır haldeler. İnşallah sezona böyle başlayacaklar.

"Berkan en hazır geldi"

Buruk, kampa en hazır gelen ismin Berkan Kutlu olduğunu söyledi.

Genç oyuncular Galatasaray'ın geleceği. Metehan iyi performans sergiledi. Bu takımda oynayabileceğini gösterdi. Daha önce de göstermişti. İki sene önce de hazırlık maçlarında bizde oynamıştı. Buraya hazır bir şekilde geldi, oynayarak geldi. Yusuf Demir çok farklı ve hazır geldi. Tatili boş geçirmemiş. Çok hazır geldi fiziksel olarak. Bütün genç oyuncuların önündeydi. Berkan en hazır geldi. Yusuf da ona yakın bir şekilde geldi. Önemli bir genç sayısına sahibiz. Hepsine güveniyoruz. Onlar Galatasaray'ın geleceğiz. Belki bir, belki iki sene sonra formayı alacaklar.

"En güçlü şekilde Süper Kupa'ya çıkmak istiyoruz"

Beşiktaş'la oynayacakları Süper Kupa hakkında Buruk, şu değerlendirmeyi yaptı:

Hepimiz yeni sezon için sabırsızız. Van Bronckhorst gerçekten önemli bir teknik adam. Ona karşı mücadele etmek benim için güzel. Özlediğimiz, merak ettiğimiz değerlerden biri. Beşiktaş gibi çok önemli bir kulübe karşı oynayacağız. Bu Süper Kupa'yı da hak eden alacaktır. Hazır halde çıkmak istiyoruz. En güçlü şekilde çıkmak istiyoruz. Yeni bir hoca, onun ne yapabileceğini analiz edeceğiz ve ona göre hazırlanacağız. Onun yanında da kupayla başlamak önemli bir motivasyon. Bunu da yakalamak isteriz. Olimpiyat Stadı'nda maç oynanması zor. Bunu daha önce de söyledim. O yüzden burada çok güzel bir oyun beklemiyorum. O statta oynanan maçta çok güzel bir oyun beklemiyorum ama oyuncularımızı da motive etmemiz gerekiyor. Belki tribünler atmosferi değiştirebilir. Daha güzel bir stadyumda oynamak isterdim.

"Yabancı sayısıyla ilgili alınan karar bir hoca olarak beni mutlu etti"

Okan Buruk, yabancı kuralı ile ilgili şu görüşleri belirtti:

Yabancı sayısıyla ilgili alınan karar bir hoca olarak beni mutlu etti ama marka değeri, ülke futbolu diyoruz devamlı bir şeyleri değiştiriyoruz. Bir kural getiriliyorsa en az 5 yıl devam etmeli. Türkiye'de ana sorunun yabancı olmadığını biliyoruz. Bunun için de bir şeyler yapmamız gerekiyor. 5 yabancıya düşürsen Türk futbolu uçup gitmeyecek. Ana sorunlara eğilmemiz gerekiyor. Kerem Demirbay'a verilmiş bir hak var. O devam edecek diye biliyoruz. Yanlış anlaşılma var sanırım. Diğer takımlarda da bu hakkı almış oyuncular var. Aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Kerem ve Yusuf Demir, Türk oğlu Türk. Bu insanlar sadece başka bir ülkede yaşadı ve Futbol oynadı diye onların haklarını almak bana saçma geliyor.

"5. yıldız hedefini koyduk"

Son olarak şampiyonluk mesajı veren Buruk, şöyle konuştu:

Birinci motivasyonumuz 25. şampiyonluk. 5. yıldız hedefini koyduk. Şampiyonluktan sonra ilk bunu söyledim. Bu bizim için önemli bir hedef. Onun yanında Avrupa'da bu sene daha ileriye gitmemiz gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —