Öğretmenlere Müjde: İkinci Şans Atama Fırsatı! MEB Takvimi Açıkladı!

Öğretmenlere ikinci atama müjdesi.

Eğitim 23.07.2024 11:17:00 0
Öğretmenlere Müjde: İkinci Şans Atama Fırsatı! MEB Takvimi Açıkladı!
Tarih: 23.07.2024 11:19

İL İÇİ ATAMALAR BAŞLIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için iyi bir haberi kamuoyuyla paylaştı. Öğretmenlere ikinci bir il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme şansı verildi. Bu yıl içerisindeki ikinci tayin süreci olarak dikkat çekiyor. Peki, öğretmenler bu önemli fırsattan ne zaman yararlanabilecek? İl içi atama başvurularının tarihleri merak konusu oldu.

İLLER ARASI TAYİN SONUÇLARI AÇIKLANDI

Bakanlık, öğretmenlerin merakla beklediği iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıkladı. İl dışı başvurular için belirlenen 11-16 Temmuz tarihleri arasındaki süreç tamamlandı. Şimdiyse gözler il içi yer değiştirmek isteyen öğretmenlere çevrildi.

İSTEĞE BAĞLI İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME: TAKVİM DETAYLARI

Öğretmenlerin merakla beklediği il içi atama tarihleri açıklandı. İsteğe bağlı il içi atamalar, 23 - 26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Öğretmenler, bu tarihler arasında başvurularını yapabilecekler. Sonuçlar ise 30 Temmuz'da duyurulacak ve atama kararnameleri 30-31 Temmuz'da hazırlanacak. Görevden ayrılma işlemleri de 1 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Bu tarihler çerçevesinde öğretmenler, yeni görev yerlerine geçiş yapmış olacaklar.