Tarih: 30.07.2024 00:42

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!

Facebook Twitter Linked-in

ÖĞRETMEN ADAYLARI DİKKAT: KPSS ÖABT TARİHİ BELLİ OLDU!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında gerçekleştirilecek Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) ne zaman yapılacağına dair beklenen duyuru geldi. Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, adayların 2024 KPSS Lisans ÖABT için gerekli sınava giriş belgelerini erişime açıldığı bilgisi paylaşıldı. Adaylar, sınava girecekleri merkez bilgilerini, ÖSYM'nin resmi internet adresi "https://ais.osym.gov.tr" üzerinden öğrenebilecekler.

ÖSYM'DEN KRİTİK KPSS ÖABT DUYURUSU

KPSS Lisans sürecinin önemli aşamalarından biri olan ve öğretmen adaylarının merakla beklediği ÖABT, 4 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Bu tarih, birçok öğretmen adayının ajandasında öncelikli olarak işaretlenecektir. ÖSYM ise ÖABT'ye katılacak adayların sınav giriş yerlerini ve diğer detayları içeren bilgilendirilmesini tamamladığını duyurdu.

SINAV GİRİŞ DETAYLARI VE UYARILAR

Adaylar için belirlenen oturum saatleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sabah oturumu için son giriş saati 10.00 olarak belirlenirken, öğleden sonra oturumu için bu saat 14.30 olarak belirlenmiştir. ÖSYM tarafından verilen bilgiye göre, bu saatlerden sonra sınav binalarına aday alımı yapılmayacak. Bu nedenle tüm adayların sınav merkezlerine atanmış oldukları saatler öncesinde hazır bulunmaları önem taşımaktadır. Sınav stresi ve yoğunluğu göz önünde bulundurularak, adayların bu süreci dikkatle takip etmeleri gerekmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —