Öğrenciler zil sesi olmadan teneffüse çıktı

Öğrenciler zil sesi olmadan teneffüse çıktı

Eğitim 9.09.2025 15:22:43 0
Öğrenciler zil sesi olmadan teneffüse çıktı
Tarih: 09.09.2025 15:22 Güncelleme: 09.09.2025 15:22
Muş’un Ağaçlı Köyü İlkokulunda öğrenciler ilk kez zil sesi olmadan teneffüse çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca bu yıl ilk kez uygulamaya konulan "Zilsiz Okul Projesi" Muş’ta da hayata geçirildi. Proje kapsamında okullarda ders giriş-çıkışları ile teneffüsleri bildiren zil sesleri kaldırıldı. Muş’un Ağaçlı Köyü İlkokulunda ilk kez uygulanan projeyle öğrenciler, teneffüs aralarında zil sesi olmadan bahçeye çıktı. Oyunlar oynayan öğrenciler, sürelerinin dolmasının ardından kendi inisiyatifleriyle sınıflarına geçti.
Projenin öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmesi ve okul ortamında daha sakin bir atmosfer oluşturması hedefleniyor. Muş İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, kentte uygulanmaya başlayan "Zilsiz Okul Projesi" kapsamında Ağaçlı Köyü İlkokulunda incelemelerde bulundu. Altay, burada yaptığı açıklamada, "Bu sene bakanımızın talimatıyla gelen bir değerler eğitimi hususu üzerine okullarımızda zilsiz teneffüs uygulamasına geçildi. Bununla ilgili uygulamayı bugün örnekleriyle gördük. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçte tüm okullarımızda zil sesi olmasa da öğrencilerimiz ders saatine girecek, ders bitiminde de teneffüse çıkacaklar. Buradaki amacımız, öğrencilerimize zaman disiplini kazandırmak, kendi zamanını doğru şekilde yöneterek ders giriş ve çıkışlarını yapmalarını sağlamaktır. Bu manada kıymetli velilerimizin de evlatlarını bu konuda tembihleyeceğine, öğretmenlerimizin de gerekli uyarılarda bulunacağına inanıyoruz. Muş’ta da bu uygulamanın bir örneğini bu okulumuzda görüyoruz" dedi.
Uygulamadan memnun olduklarını söyleyen öğrencilerden Miraç Kara, "Artık okulumuzda zil çalmıyor. Teneffüs saatlerimizi biz takip ediyoruz. Öğretmenimizin talimatıyla teneffüse çıkıyoruz ve 15 dakika bahçede kalıyoruz. Teneffüs bittiğinde arkadaşlarımızla birlikte sınıfa giriyoruz. Bu uygulama bize farklı sorumluluklar kazandırıyor" ifadelerini kullandı. Berna Olcan da, "Zilsiz Okul Projesi iyi gidiyor, bu uygulamadan memnunuz. Bazen arkadaşlarımızın saatine bakarak teneffüslere çıkıyoruz ya da derse giriyoruz. Teneffüsler 15 dakika, dersimiz de 40 dakikadır. İçeri olunca arkadaşlarımızın derse girmeleri için uyarıyoruz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ