İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik geniş çaplı operasyonun ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "sokağa çıkın" çağrısı yankı buldu. Bu çağrı üzerine Saraçhane meydanında başlayan protestolar, ODTÜ kampüsüne de sıçradı. Ancak ODTÜ'deki gösteriler, polise yönelik taşlı saldırılarla gergin bir hal aldı.
İBB Operasyonu Türkiye Gündeminde
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon, ülke genelinde geniş yankı uyandırdı. Soruşturma kapsamında toplam 106 şüpheli bulunurken, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da olduğu 87 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınmayan 19 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
ODTÜ'de Eylemler Kontrolden Çıktı
Saraçhane'deki protestolar sürerken, ODTÜ öğrencileri de kampüs içinde toplanarak duruma tepki gösterdi. Ancak eylemler kısa sürede kontrolden çıktı ve bir grup öğrenci polise taşlarla saldırdı.
Polis Saldırısına Karşı Müdahale
ODTÜ'lü eylemcilerin polise yönelik saldırıları, güvenlik güçleri tarafından görüntülendi. Olay yerinden edinilen bilgilere göre polis, saldırılara karşı müdahalede bulundu. Yaşanan olaylar sonrası kampüs içinde ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.
CHP Lideri Özel'den "Sokağa Çıkın" Çağrısı
Operasyonun ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada, destekçilerini sokağa çıkmaya davet etti. Bu çağrı, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde protesto gösterilerine yol açtı.