O utanmaz gazeteciler neye uğradığını şaşıracak

Star yazarı Yakup Köse, Cumhurbaşkanlığı seçiminin mağlubiyetini Kemal Kılıçdaroğlu'nun kucağına bırakıp kenara çekilen sözde gazetecileri eleştirdi.

Politika 16.06.2023 15:14:00 0
O utanmaz gazeteciler neye uğradığını şaşıracak
Tarih: 16.06.2023 15:15 Güncelleme: 16.06.2023 15:14

Star yazarı Yakup Köse, Cumhurbaşkanlığı seçiminin mağlubiyetini Kemal Kılıçdaroğlu'nun kucağına bırakıp kenara çekilen sözde gazetecileri eleştirdi. “Kılıçdaroğlu sanki tek başına halka yalan söyledi, sanki tek başına sahte anketlerle seçmenlerini umutlandırıp hayal kırıklığına uğrattı. Bugün Kılıçdaroğlu'nun kellesini isteyenler, çok değil 2-3 hafta önce ‘Pirom geliyor’ diye Kılıçdaroğlu pazarlaması yapıyorlardı” hatırlatmasında bulunan Köse, yazısında şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin mağlubiyetini Kemal Kılıçdaroğlu'nun kucağına bırakıp kenara çekilen çekilene. Kılıçdaroğlu sanki tek başına halka yalan söyledi, sanki tek başına sahte anketlerle seçmenlerini umutlandırıp hayal kırıklığına uğrattı. Bugün Kılıçdaroğlu'nun kellesini isteyenler, çok değil 2-3 hafta önce "Pirom geliyor" diye Kılıçdaroğlu pazarlaması yapıyorlardı.

Halka Kılıçdaroğlu pazarlaması yapanların başında, bağımsızlıkları kendilerinden menkul gazeteciler geliyordu. Yurtdışından para alıp bağımsız, özgür gazeteci nasıl olunursa işte o kadar bağımsız ve özgür gazeteciler.

Para aldıklarını kendileri de inkâr etmiyor. ABD ve Avrupa'daki vakıf görünümlü çeşitli istihbarat örgütlerinden para alanlar olduğu gibi Türkiye'deki elçiliklerin kapılarına gidip direkt elden alanlar da var. Bu rezilliği de kendi aralarındaki kavgalarda birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya saçarlarken öğreniyoruz.

Mezkûr gazetecilere para verenler 'demokrasiyi güçlendirmek için' verdiklerini söylüyorlar; neticede inanç özgürlüğü var, bu yalana inanan inanır.

2022 yılında şöyle bir haber çıkmıştı: Oxford Üniversitesi'ne bağlı Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü'nün araştırmasına göre en çok yalan habere mâruz kalan ülke Türkiye.

Haberin içeriğinde bizleri yalan habere boğanların hüviyetleri hakkında bir bilgi yoktu ama iz sürmesini bilenler için bu satılmışlar kimlik numaralarına kadar aşikârdı. Eski Türkiye'nin çoğu gazetecisi çeşitli ülkeler tarafından maaşa bağlanarak haber siteleri kurduruldu veya mevcut olanlara yüklü miktarda para aktarıldı. Ayrıca sosyal medya ve Youtube üzerinden de yoğun yalan haber servisi yapılması için ekipler de kuruldu.

Bu işler bugünün mevzusu değil. Mâlûm para akışı yıllardır sürüyor. Lâkin Türkiye'de gazeteci satın alanlar gidişattan pek memnun değillerdi. Surette bir düşünce kuruluşu olan Center for American Progress 2020 yılında yayımladığı "Türkiye'nin Değişen Medya Ortamı" başlıklı raporunda verdikleri paranın boşa gittiğinden yakınıyordu. Raporda, 2016-2019 yılları arasında Türkiye'de işbirliği yaptıkları gazetecilere para yağdırdıklarını, hatta bu süre zarfında maaşları 6 kat arttırdıklarını ama istenen neticeyi alamadıkları vurgulanıyordu.

İstenen netice ne diyecek olursanız: Satın aldıkları gazetecilerden Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirecek kamuoyunu oluşturmaları.

Raporda çaresizlikten aynı gazetecilerle çalışmaya devam edilmesi de belirtiliyordu.

Raporun üzerinden 3 sene geçti. Bu 3 senede Türkiye'de satın aldıkları gazetecilere ne kadar para verdikleri henüz belli değil. Yakında bu bilgiler de fâş olur, gizli kalmaz. ABD ve Avrupa'nın istihbarat örgütleri varsa Türkiye'nin de var!..

Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ı devirecek ortamı oluşturmak için yurtdışından para alan gazeteciler, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanmasıyla panikteler. Patronlarının maaşlarına zam işlerine son vermelerinden korkuyorlar. Bu kadar da beceriksizlik olmaz ki canım!

Seçim neticesi sadece siyasi partilerde değil medyada da büyük depremlere sebep olacak. Aklı olan bugünden tezi yok, dosyaları kamuoyuyla paylaşılmadan itirafçı olup halktan af dilemeli. Birazcık meslek namusları kalmışsa gazeteciliği de bırakmalılar.” 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ