Nurseli İdiz: Ayrıştırmayı laik kesim başlattı

Türkiye'deki ayrışmanın başörtüsü tartışmalarıyla laik kesim tarafından başlatıldığını söyleyen Nurseli İdiz, "Her dakika çıplak kadın görmekten bana fenalık geldi. Sadece sosyal medyada değil, sokakta da öyle.

Magazin 12.06.2023 13:36:00 0
Nurseli İdiz: Ayrıştırmayı laik kesim başlattı
Tarih: 12.06.2023 13:39 Güncelleme: 12.06.2023 13:40

Türkiye'deki ayrışmanın başörtüsü tartışmalarıyla laik kesim tarafından başlatıldığını söyleyen Nurseli İdiz, "Her dakika çıplak kadın görmekten bana fenalık geldi. Sadece sosyal medyada değil, sokakta da öyle... Artık donla, sütyenle dolaşıyorlar" dedi. 

Kariyeriyle sanat camiasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Nurseli İdiz, geçirdiği zor günlerin ardından yeniden oyunculuğa dönmüştü.

İdiz, bu kez hem hayatına hem de siyasete dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sol görüşlü biri olduğunu söyleyen İdiz, Türkiye'deki ayrışmanın başörtüsü tartışmasıyla başladığını belirtti.

"Türkiye'deki ayrıştırma başörtüsü tartışmasıyla başladı"

Hayatı boyunca yanlış bulduklarını açıkça söyleyen biri olduğunun altını çizen İdiz, ''Türkiye'de ayrıştırma aslında başörtüsü tartışmasıyla başladı. Ben sol görüşlü bir kadınım, CHP Gençlik Kolları'nda da yer almıştım. Hayatım boyunca doğru gelmeyen şeyi açıkça söylerim." şeklinde konuştu.

Bir dönem CHP Gençlik Kolları'nda da görev aldığını ifade eden Nurseli İdiz, ayrıştırmayı laik kesimin başlattığını söyledi.

"Ayrıştırmayı laik kesim başlattı"

İdiz, "Şimdi bu iktidar kaç yıldır işbaşında, toplumu ayrıştırıyor diye şikayet eden laik kesim başlattı ayrıştırmayı. Başörtüsü yasaklarına ilk günden beri karşıydım." dedi.

"Çıplak kadın görmekten bana fenalık geldi"

Kadınların giyimiyiyle ilgili de konuşan İdiz, "Her dakika çıplak kadın görmekten bana fenalık geldi. Sadece sosyal medyada değil, sokakta da öyle... Artık donla, sütyenle dolaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin muhafazakarlaşmadığını da sözlerine ekleyen İdiz, İran veya Afganistan örneklerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

"Türkiye muhafazakarlaşıyor deniyor ama yok öyle bir şey"

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan ünlü oyunca, "Türkiye muhafazakarlaşıyor deniyor ama yok öyle bir şey. Yok İran gibi olacağız yok Afganistan gibi olacağız diyenler var ama bu gerçeği yansıtmıyor." şeklinde konuştu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ