Nijerya’dan öğrenci olarak geldiği Elazığ’da kendi dil okulunu açtı

Nijerya’dan öğrenci olarak geldiği Elazığ’da kendi dil okulunu açtı

Genel 1.08.2022 15:49:33 0
Nijerya’dan öğrenci olarak geldiği Elazığ’da kendi dil okulunu açtı
Tarih: 01.08.2022 15:49 Güncelleme: 01.08.2022 15:49
Nijerya’dan okumak için Elazığ’a gelen ve burada evlenerek kendisine yeni bir hayat kuran Bilal Rabiu Kolo, hayalini gerçekleştirdi ve dil okulu açarak kendi işinin patronu oldu.
2010 yılında Nijerya’dan Elazığ’a okumak için gelen Bilal Rabiu Kolo (32), Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi ve ardından yüksek lisansını tamamladı. Kolo, aynı zamanda bir yandan okurken bir yandan da dil kurslarında çalışmaya başladı. Dilek hemşire ile evlenen ve bir çocukları olan Kolo, Elazığ’da yeni bir hayata başladı. Kolo, ardından en büyük hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. İngiltere merkezli bir dil okulu ile görüşen Kolo, bayilik almaya hak kazandı. Ataşehir Mahallesi’nde bir yer kiralayarak 60 öğrenci kapasiteli okulunu açan Kolo, yeni dönem için kayıtlara başladı. 7 bin 756 kilometreden gelerek Elazığ’da kendi işinin patronu olan Kolo, çalışkanlığı ve azmi ile herkese örnek oluyor.
İlk başta Elazığ’a öğrenci olarak geldiğini belirten Bilal Rabiu Kolo, “Eğitimi burada gördüm. Zaman içerisinde de çalışmaya başladım. Özellikle eğitim sektöründe görev yaptım. Farklı özel okullarda dil kurslarında görev yaptım. Uzun zamandır planladığım dil kursu açma planım gerçekleştirdik. Şuan bir kurum sahibiyiz. Türk vatandaşı ile evlendim. Eşimde burada hemşire. Zamanında iletişim alanında çalışıyordum. Dergilerde yazıp çiziyordum. Sağlık içeriklere ihtiyacın olduğu için tanışmamız oldu. Bizim dil okulumuz Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası dil okulu olacak. 1964 yılında Londra’da kurulmuş bir okul. Türkiye’de 22 şubesi var. Dünyanın farklı ülkelerinde şubeler var. En büyük farkımız, bize katılan bir öğrenci ömür boyu eğitim alıyor. Özellikle konuşma kulüplerimiz çok aktif. Kesintisiz bir şekilde öğrenci devam edebiliyor. Bu sadece Elazığ’da değil, 22 şubemizde hiçbir ücret ödemeden eğitime devam edebiliyor” dedi.
Kursun 60 öğrenci kapasiteli olduğunu aktaran Kolo, “Sabah, öğlen ve akşam gurupları ile kapasite artıyor. Şimdilik 5 tane yabancı uyruklu öğretmenimiz var. İleri dönük gelişeceğiz. Zaman içerisinde çok farklı tepkiler gördüm. Özellikle Türkiye misafirperverliği ile bilinir. Bugüne kadar şahsen olumsuz anlamda bir şey yaşamadım. Kucakladılar, sevdiler ve desteklediler. Bunun için de çok çok memnunum ve mutluyum. Eşim olmadan hiçbir yere varamazdım. Kendisine sonsuz şükranlarımız arz ediyorum. Hakikaten fazlası ile destekledi ve desteklemeye de devam ediyor” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ