Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi başarılara imza atıyor

Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi başarılara imza atıyor

Eğitim 25.07.2025 14:16:33 0
Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi başarılara imza atıyor
Tarih: 25.07.2025 14:16 Güncelleme: 25.07.2025 14:16
Eğitimde Erzurum’un köklü çınarlarından Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) eşine az rastlanır bir başarıya daha imza attı.
Okulun öğrencilerinden Büşra Nur Şişci, Eşit Ağırlık alanında Erzurum 1’incisi, Türkiye 82.si olarak hem okulunun hem de şehrinin göğsünü kabarttı. Geçmişten bugüne akademik ve kültürel başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden ve LGS sonuçlarına göre öğrencilerin tercih yaptığı sayılı devlet okullarından biri olan Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi, bu yılki YKS performansıyla bir kez daha Erzurum’un eğitimdeki gurur kaynaklarından biri olduğunu ispatladı.
Palandöken ilçesinde bulunan ve her yıl birçok öğrenciyi Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleştiren Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi, bu yıl da hem bireysel hem de kitlesel başarılarıyla adından söz ettirdi. 2025 YKS sonuçlarına göre okuldan: 16 öğrenci Tıp Fakültesi, 8 öğrenci Diş Hekimliği, 1 öğrenci Eczacılık, 4 öğrenci Hukuk Fakültesi ve 2 öğrenci Dil alanında derece yaparak Türkiye’nin dört bir yanında üniversitelere yerleşmeye hak kazandı.
Okul Müdürü Akpınar: "Bu Başarı Tesadüf Değil"
Okul Müdürü M. Sinan Akpınar, YKS sonuçları sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi olarak akademik başarıyı disiplinli çalışma, özverili öğretmen kadrosu, bilinçli veli iş birliği ve idealist öğrencilerimizle yakalıyoruz. Büşra Nur Şişci başta olmak üzere dereceye giren ve emek veren tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Okulumuzun bu önemli başarısında Erzurum İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız ve Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Seyfullah Karapınar’ın verdikleri destekleriyle katkıda bulundular, kendilerine öncelikle okul yönetimimiz adına teşekkür ediyorum. Saygı değer müdürlerimizin kıymetli destekleri ile öğrencilerimizin gayreti, öğretmenlerimizin fedakârlığı ve velilerimizin ilgileri bu başarıya ulaşmamızı sağladı. Hep birlikte şehrimizi eğitimde Türkiye’de zirveye taşıdık. Erzurum’un eğitimde parlayan yıldızı olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Büşra Nur Şişci: "Bu Başarıda Herkesin Payı Var"
Türkiye 82’ncisi olarak büyük bir başarıya imza atan Büşra Nur Şişci ise duygularını şu sözlerle paylaştı: "Bu başarı sadece benim değil, başta ailem olmak üzere bana her zaman inanan, yanımda olan öğretmenlerimin ve okul yöneticilerimizin ortak emeğidir. Her zaman motivasyonumu yüksek tutan rehberlik servisimize, beni sabırla dinleyen öğretmenlerime ve bana koşulsuz destek veren aileme teşekkür ediyorum. Disiplinli çalışmanın ve doğru yönlendirmenin meyvesini aldım. Şehrimi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ