Tarih: 20.10.2024 01:01

Netanyahu'ya Suikast Denemesi: İran Ajanlarının Hesap Hatası!

Facebook Twitter Linked-in

BAŞBAKAN NETANYAHU İRAN SUİKASTİNİ ELE ALDI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Caesarea'daki konutuna insansız hava aracı (İHA) ile teşebbüs edilen suikast girişimi hakkında konuştu. İran ajanlarını suçlayan Netanyahu, "Bugün bana ve eşime yönelik suikast girişiminde bulunan İran ajanları acı bir hata yaptı" dedi.

SALDIRININ NİTELİĞİ VE ETKİLERİ

Netanyahu, öne sürülen İran kaynaklı saldırıyla ilgili verdiği demeçte, saldırının kendisini yıldırma amacını taşıdığını ve buna karşın kararlı duruşundan taviz vermeyeceğini belirtti. "Saldırı beni savaşmakta daha da kararlı kıldı ve zarar vermeye çabalayan herkesin ağır bedeller ödeyeceğinden eminim" diye ekledi.

NETANYAHU MESAJ VERDİ: GAZZE VE LÜBNAN'DA OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Netanyahu saldırıya rağmen Gazze Şeridi ve Lübnan'daki operasyonların devam edeceği mesajını verdi. İsrail Başbakanı, "Esir olan vatandaşlarımızı geri getireceğiz ve kuzey bölgelerimizin güvenliğini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI VE MECLİS BAŞKANI DA KONUŞTU

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, olay ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada İran meclis üyelerinin eylemini eleştirdi. Katz, "Başbakan'a ve ailesine yönelik suikast girişimi İran'ın gerçek yüzünü ve şeytani liderliğini tekrar gözler önüne serdi" dedi. İsrail Meclisi Knesset Başkanı Amir Ohana, İran'ın ve Hizbullah'ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceklerini belirtti, "İHA saldırısından sonra, bir kağıttan uçak bile uçurmayı düşündüklerine pişman olacaklar" şeklinde konuştu.

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanlık Ofisi, söz konusu İHA saldırısının Netanyahu'nun evini hedef aldığını doğruladı ve Başbakan ile eşinin saldırı sırasında evde bulunmadığını açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —