Narko Savaşçıları Vurdu: Van ile Birlikte 32 İlde 125 Zehir Baronu Kıskıvrak!

Van ile birlikte 32 ilde dev narkoçelik -40 operasyonu: 3 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

Van Büyükşehir 23.09.2024 09:32:00 0
Narko Savaşçıları Vurdu: Van ile Birlikte 32 İlde 125 Zehir Baronu Kıskıvrak!
Tarih: 23.09.2024 09:34

YURT GENELİNDE NARKOÇELİK-40 HAREKATI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 32 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına karşı gerçekleştirilen Narkoçelik-40 adlı operasyonlar kapsamında büyük bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyonlarda toplamda 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 kök kenevir ve kök skunk, ayrıca 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu çapta bir operasyonun sonuçları, ülke genelinde yürütülen mücadelenin kararlılık derecesini gözler önüne seriyor.

NARKOTİK BİRİMLERİNDEN KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı'nın KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlıklarının Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, Ankara, İstanbul ve daha pek çok ilde düzenlediği operasyonlarda büyük miktarlarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini belirtti. Açıklamada, 125 zehir taciri ve sokak satıcısının gözaltına alındığı, bunlardan 63'ünün tutuklanırken, 3'üne adli kontrol kararı uygulandığı bilgisi paylaşıldı. Diğer şüphelilerin ise işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.

UZUN SOLUKLU MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Yerlikaya, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız" ifadesiyle, hükümetin uyuşturucu ile mücadeledeki kararlı tutumunu vurguladı. Bu tür operasyonlar, uyuşturucu ile mücadeledeki detaylı çalışmaları ve sağlam iradeyi yansıtıyor. Devletin ilgili birimlerinin koordineli hareketi, bu tür suç örgütleriyle mücadelede önemli bir rol oynuyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem