Muş’ta “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi

Muş’ta “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi

Eğitim 10.08.2022 17:07:37 0
Muş’ta “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi
Tarih: 10.08.2022 17:07 Güncelleme: 10.08.2022 17:07
Muş’un Hasköy ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi çerçevesinde çocuklara yüzme eğitimi veriliyor.
Hasköy Gençlik ve Spor Müdürlüğü bahçesinde çocuklar için kurulan portatif yüzme havuzuna 93 çocuk kayıt yaptırdı. ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi çerçevesinde uzman eğitmen ve cankurtaran eşliğinde çocuklara temel yüzme eğitimleri veriliyor. Çocukların yüzme eğitimlerini inceleyen Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi çerçevesinde 1 milyon gence yüzme öğreteceklerini söyledi.

“93 gencimizi bugün havuzla buluşturduk”
Hasköy ilçesinde portatif yüzme havuzunu gençlerle buluşturduklarını kaydeden Taşdemir, “Burada antrenörümüzle, cankurtaranımızla ilçe gençlik müdürlüğümüze başvuran 93 gencimizi bugün havuzla buluşturduk. Gerçekten burada mutlu olmamak mümkün değil. Gençlerdeki o heyecanı, o enerjiyi görünce bizlerin daha çok işi olduğunu gördük. İnanıyorum ki bu sayı giderek artacak, Hasköy’ümüzden milli yüzücülerimiz çıkacak” dedi.

“Havuzu olmayan ilçemiz, beldemiz kalmayacak”
Muş’ta bir yarı olimpik yüzme havuzu olduğunu ve bin 200 gencin başvuru yaptığını kaydeden Taşdemir, “Eğitimlerimiz devam ediyor. Haftanın 6 günü havuzumuz hem vatandaşlarımıza hem sporcularımıza açıktır. Bulanık ve Korkut ilçelerimizde 15 gün içerisinde havuzlarımız aktif hale gelecek. Havuzu olmayan ilçemiz, beldemiz kalmayacak şekilde bütün çalışmalarımızı yürütüyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Amaçlarının çocuk ve gençleri tehlikeli nehir ve derelerden uzak tutmak olduğunu belirten Taşdemir, “Yaz mevsimi geldiğinde derelerde, nehirlerde, hijyenik olmayan ortamlarda gençlerimiz, çocuklarımız maalesef yüzüyorlar. Böyle olunca hem boğulma vakaları artıyor hem de hijyenik olmayan ortamlarda çok çeşitli hastalıklar meydana geliyor. Burada tamamen hijyenik ortamlarda, antrenör ve cankurtaran gözetiminde gençlerimiz yüzmeyi öğreniyorlar. Hem bir hobi olarak yüzmeyi öğreniyorlar hem de bir eğitim almış oluyorlar” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ