Muş’ta yüzlerce kişi Haniye için yürüdü

Muş’ta yüzlerce kişi Haniye için yürüdü

Genel 31.07.2024 23:21:46 0
Muş’ta yüzlerce kişi Haniye için yürüdü
Tarih: 31.07.2024 23:21 Güncelleme: 31.07.2024 23:21
İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit düşen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Muş’ta yürüyüş düzenlendi.
Muş’ta Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı yürüyüşte, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin (58) İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen suikastta hayatını kaybetmesinden dolayı yüzlerce kişi bir araya gelerek yaşananları kınadı.
Muş’ta Kent Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi gıyabi cenaze namazı kıldı. Akşam namazı sonrasında Kent Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Muş Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Cesim Yılmaz, "Katil İsrail’in alçakça saldırılarına, korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgemizi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş, arz-ı mevud zırvalıklarına para saçanlar, lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netanyahu’yu alkışlayan katil ABD Orta Doğu’dan defolup gitmedikçe ne Orta Doğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak. Dün asil bir lider, korkusuz mücahit, inanmış bir mümin olan İsmail Haniye emanetini Rahmeti Rahmana teslim ederek, Şeyh Ahmet Yasin, Abdülaziz el-Rantisi’nin aziz davasındaki izlerini takip ederek şehitler kervanına katıldı. İsmail Haniye, 3 oğlunun, 4 torununun şehadet haberini alınca, davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren ‘Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir. Gazze’deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır’ diyen, iman iddiasını mücadele, Özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Filistin’deki binlerce mücahitten biriydi. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin! Onlar diridirler’ diyor ya Rabbimiz, bizler de işittik ve itaat ettik diyoruz. Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderlerdir” dedi.
Yılmaz, “Kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanlarının hesabı sorulmayacaksa tüm insanlığa veyl olsun. Katil İsrail’in alçakça saldırılarına, korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgemizi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş ’arz-ı mevud’ zırvalıklarına para saçanlar, lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netanyahu’yu alkışlayan katil ABD Orta Doğu’dan defolup gitmedikçe ne Orta Doğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak” ifadelerini kullandı.
Kent Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından yüzlerce kişi istasyon caddesinden Atatürk Çocuk Parkı önüne kadar slogan atarak yürüdü.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ