Muş’ta Teke ailesi hobi ile başladıkları müzik aşkını eğitimle taçlandırıyor

Muş’ta Teke ailesi hobi ile başladıkları müzik aşkını eğitimle taçlandırıyor

Magazin 22.09.2022 10:42:05 0
Muş’ta Teke ailesi hobi ile başladıkları müzik aşkını eğitimle taçlandırıyor
Tarih: 22.09.2022 10:42 Güncelleme: 22.09.2022 10:42
Muş’ta 40 yıl önce müziğe merak salan Teke ailesi, bağlama ile başladıkları sanatı birçok enstrümanla sürdürürken, ailenin genç bireyleri ise müzik öğretmenliğine yöneliyor.
Muş’ta ailece müziğe merak salan Teke ailesi, 40 yıldır babadan oğula müzik yapıyor. 1982 yılında müziğe başlayan ve ailenin büyük bir bölümünü müzik yapmaya teşvik 3 kardeşten biri olan Akdeniz Teke, hobi amaçlı yaptığı sanatı Musa Eroğlu müzik dershanesinde geliştirdi. Ailenin genç ve yetenekli bazı bireyleri de Akdeniz Teke, sayesinde üniversitelerde müzik bölümünü tercih ediyor. Zaman zaman hobi amaçlı bir araya gelen Teke ailesi, seslendirdikleri şarkılarla dinleyicilerini hem efkarlandırıyor hem de neşelendiriyor. Tarihi Murat Köprüsü 1071 Park çevresinde eşsiz doğa manzarasına karşı türküler seslendiren müzisyenler, vatandaşların da beğenisini kazanıyor.
Müzik genetiğinin anne tarafından geldiğini belirten kardeşlerden Akdeniz Teke, bağlamaya küçük yaşta başladığını ve daha sonra Musa Eroğlu, müzik dershanesinde eğitim aldığını söyledi.
Yaklaşık 40 yıldır müzikle uğraştığını ifade eden Akdeniz Teke, ailenin 8 ferdinden 7’sinin bağlama, ney, keman, bendir, flüt ve kaval çalabildiğini belirterek, “Haftada 1 gün bir kardeşin evinde veya parkta bir araya gelerek saz çalıp türkü söylüyoruz. Müziği hobi olarak yapıyoruz. En büyük ağabeyimiz Fırat ve Şaban Teke, aramıza solist olarak katılıyor ve sazlar eşliğinde türkü söylüyor. Yeğenlerim Enes, Ömer, Burak, Kadir, Yunus ise bağlama, keman, ney, org, gitar, flüt ve kaval çalıp şarkı söyleyebiliyor. Evde müzikten başka bir konu neredeyse konuşulmuyor. En iyi dinleyicilerimiz komşularımız oluyor. Sanatımızı hiçbir zaman ticari olarak değerlendirmedik. Bazen de eş dostumuzu davet ediyoruz. Bir şenlik havasında günümüzü geçiriyoruz. Çocuklarıma ve yeğenlerime küçük yaşlarından itibaren bu atmosferi oluşturmaya çalıştım” dedi.

“Müziğe bayağı ilgim var”
Malatya İnönü Üniversitesinde müzik öğretmenliği 3. sınıfa devam eden aile bireylerinden 20 yaşındaki Burak Teke de “ilk olarak bu işe bağlama ile başladım. Amcamın yanında 7 yaşında eğitim almaya başladım. Daha sonra gitar, keman, kaval gibi enstrümanlara ilgim olduğu için onlara yönelmeye çalıştım. Müziğe bayağı ilgim var. Muş Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezunum. Şu anda Malatya İnönü Üniversitesi müzik öğretmenliği 3. sınıfında okuyorum” ifadelerini kullandı.
1071 Park tesis işletmecisi Ercan Aslan ise Tarihi Murat Köprüsü çevresinin Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz tarafından düzenlendikten sonra yerli ve yabancı turistler tarafından buraya yoğun bir ilgi gösterildiğini vurgulayarak, “Teke ailesi düzenli olarak tesis çevresinde ve Tarihi Murat nehri kıyısında türküler seslendiriyor. Buraya hobi amaçlı geliyorlar ve seslendirdikleri şarkılarla ziyaretçilerin de beğenisini alıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ