Muş’ta "Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi" başladı

Muş’ta "Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi" başladı

Eğitim 27.02.2025 18:07:03 0
Muş’ta
Tarih: 27.02.2025 18:07 Güncelleme: 27.02.2025 18:07
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 2025 faaliyet programı kapsamında düzenlenen "Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi" Muş’ta başladı.
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime 7 farklı ilden toplam 35 sporcu katıldı. Beş gün sürecek eğitim süresince sporculara, tırmanış teknikleri, güvenlik önlemleri ve temel beceriler konusunda teorik ve pratik dersler verilecek. Eğitimin sonunda başarılı olan sporcuların sertifika alarak bir üst seviyeye geçme hakkı kazanacak.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Erhan Çalışkan, Muş’ta gerçekleştirilen Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışkan, eğitimi başarıyla tamamlayanlar antrenörlük yolunda ilerleyebileceğini belirterek, "Bugün Muş ilinde spor tırmanış temel seviye eğitiminde bulunmaktayız. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun açmış olduğu bir eğitim. Bu eğitim 5 gün sürüyor. Bu eğitimin sonunda 5 günlük ileri seviye eğitimi olacak. Bu iki eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler temel antrenörlük şartlarını da sağlarlarsa eğer Antrenörlük eğitimine hak kazanacaklar. 7 Farklı şehirden 35 sporcu katıldı. Spor tırmanış, lider boulder ve hız tırmanışı olmak üzere üçe ayrılıyor. Olimpik bir branş aynı zamanda. Okul sporlarında yarışması var" dedi.
2 çocuk annesi Yasemin Akın, 8 yıl aradan sonra tekrar okumaya başladığını ifade ederek, "Bu yıl okuma kararı verdim. Şuan burada hem tırmanıyoruz hem de eğitimi alıyoruz. Allah nasip ederse çok iyi yerlere geleceğiz. Hedefim ismimi duyurmak. Bir zaman kaybım var onu ortadan kaldırmak istiyorum. Gerçekten bu spor da ismimi çok iyi yerlere getirmek istiyorum. Hiç kimse için değilse de iki çocuğum ve eşim için. Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. Okumaya karar verdim. Spor yönetimi okuyorum. Hiçbir anne ve ev kadını kendini eve hapsetmesin. Okusunlar bir yerlere gelsinler. Hiç olmasa hedefleri olsun" ifadelerini kullandı.
MAUN Tarih Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Hülya Kaya Hasdemir, "Burada Türkiye Dağcılık Federasyonunun başlatmış olduğu spor tırmanışı temel eğitimi sayesinde bir başlangıç yapmış oldum. Bu kurslarımızı ilerlettiğimiz taktirde daha güvenli spor tırmanışında yol almayı hedefliyoruz. Çalışma hayatının dışında insanın uğraştığı hobileri olduğu taktirde hayata daha adapte olabildiğini düşünüyorum. Bu yüzden hem kendimi hem de öğrencilerimi bu tarz faaliyetleri yapmaya yönlendiriyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ